• Menu
  • Menu

Auto huren op Curaçao

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar het mooie eiland Curaçao? Dan is het wellicht een goed idee om een auto te huren om daarmee op je eigen gemak Curaçao te ontdekken. Ontdek alle strandjes en mooie plekken van het eiland.

Auto huren op Curaçao

Alle vrijheid met een auto huren op Curaçao

Er is veel te zien en te beleven op Curaçao. Met het openbaar vervoer kom je niet overal. Een taxi huren kan altijd maar de kosten daarvan kunnen hoog oplopen. Op  Curaçao is echter zoveel te zien en te beleven dat flexibiliteit rondom vervoer geen overbodige luxe is. Een huurauto is dan het beste alternatief. Dan heb je de vrijheid om te gaan en te staan op Curaçao waar je maar wilt.

Waar moet je zoal op letten bij een auto huren op Curacao en wat zijn de mogelijkheden? In ieder geval geldt altijd: alles waarover je twijfelt, vraag het vooraf na bij een autoverhuurder en leg afspraken vast.

Verkeersdeelname

Autoverhuurders zullen je in ieder geval vragen naar je Nederlandse rijbewijs. Sommige verhuurders kunnen echter aanvullende voorwaarden stellen. Hoelang heb je je rijbewijs al of hoe jong of oud ben je?

In vergelijking met Nederland zijn er op Curaçao heel weinig verkeerstekens. Het is dus goed om van te voren een app op je smartphone te downloaden die je ook offline gebruiken kunt.

Auto

Uiteraard kijk je bij een auto altijd eerst wat de leeftijd is en de staat van onderhoud. De meeste websites van autoverhuurders op Curaçao zien er professioneel uit en lijken kwalitatief goede en ook jonge auto’s aan te bieden.

Welk type of omvang auto je nodig hebt, hangt helemaal af van hoeveel passagiers en bagage je zelf van plan bent om mee te nemen. Ook hier hebben de verschillende aanbieders veel keuzemogelijkheden.

Curaçao is niet bergachtig te noemen. Enige uitzondering is wel de 400 meter hoge Christoffelberg maar die is alleen te bezoeken met goede wandelschoenen tijdens een trektocht. Een auto met een zware motor zul je dus op Curaçao niet snel nodig hebben.

Kosten

Veel aanbieders via websites op Curaçao bieden een all-in tarief aan waar in ieder geval diverse vormen van verzekeringen bij zijn inbegrepen.

Om via internet een auto te huren op Curaçao terwijl je zelf nog in Nederland bent, zijn er legio mogelijkheden. Dat zijn niet persé de goedkoopste opties maar ze bieden over het algemeen wel veel extra service.

De goedkoopste aanbieders op Curaçao hebben niet altijd een website maar gebruiken alleen een eigen Facebook pagina. Dan moet je dus lokaal gaan huren. Hier zijn de voorwaarden niet meteen helder dus het is beter die van te voren op te vragen. Van lokale autoverhuurders zijn echter ook zeker goede reviews te vinden. De kans op communicatieproblemen door taalverschillen, waardoor het onduidelijk is wat men over en weer denkt afgesproken te hebben, is op Curaçao relatief gering. Op het eiland is Nederlands de officiële taal. Papiamento is het meest gebruikelijk maar Engels is een wijdverspreide tweede taal.

Betaling

Autoverhuurbedrijven vragen vaak om een creditcard. Als je die verstrekt, geef je ook een machtiging af dat de verhuurder hierop alle mogelijke kosten achteraf mag afschrijven. Naast het huurbedrag wordt de kaart dan ook gebruikt als waarborggarantie, eigen risico voor de verzekering, eventuele schade en verkeersboetes. Niet iedereen vindt het daarom fijn om een creditcard af te geven. Op  Curaçao is het echter ook mogelijk om een auto te huren en te betalen via pinpas, overboeken of contant geld.

Vaak is het boeken van een autoreservering gratis vooral als dit in combinatie gebeurt met een creditcard. Er zijn echter ook autoverhuurbedrijven op Curaçao die om een vooruitbetaling (“down payment”) vragen.

Service en klantvriendelijkheid

Er zijn meer dan genoeg autoverhuur Curacao aanbieders. Om te kunnen vertrouwen op de beste service en klantvriendelijkheid moet je weten hoe een autoverhuurbedrijf bekend staat. Zeker niet elk autoverhuurbedrijf op  Curaçao is aangesloten bij een keurmerk. Dat hoeft echter niet doorslaggevend te zijn in het maken van een keuze. Je kunt ook zoeken naar positieve recensies of de verschillende voorwaarden op websites goed vergelijken.

Service kost geld. Hoe meer een aanbieder voor jou ontzorgen wil, hoe meer jij moet betalen. Jij bent de enige die bepalen kan welke extra’s je nodig hebt. Op de een of andere manier zal extra service, hoewel soms gratis genoemd, toch verrekend worden in de prijs. Op Curaçao kunnen de prijsverschillen van huurauto’s wel 50% uiteenlopen.

Een belangrijke service is waar je je huurauto kunt ophalen en waar je hem kunt afgeven. Sommige aanbieders op Curaçao brengen de auto tot voor de deur en halen hem ook weer op. Je moet wel navragen of de transfers gratis zijn.

Omdat het eiland klein is, hebben veel aanbieders van huurauto’s op  Curaçao geen limiet op het aantal kilometers.

Ongevallen zijn nooit leuk en zeker niet als het in een vreemd land gebeurt. Een aanbieder kan een abonnement voor al zijn auto’s hebben afgesloten bij de 24/7 Wegenwacht Curaçao. Dit wordt echter niet bij alle aanbieders als standaard service aangeboden. De Wegenwacht Curaçao biedt verschillende diensten aan zoals voor noodreparatie, wegslepen, brandstoftekort of een lekke band.

Geniet van je reis!

Tot slot: Curaçao is een klein maar paradijselijk mooi eiland. De hoofdstad Willemstad wordt de kleurrijkste in het hele Caribische gebied genoemd. Dus geniet ervan! Maar heb je toch even genoeg van al het autorijden? Plan dan eens een tripje over zee of door de lucht naar  het eilandje Klein Curaçao. Daar is meer als genoeg om te zien en te doen. Altijd autovrij, wel te verstaan.