• Menu
  • Menu

Mijn ervaring bij de luxe vakantieparken van France Comfort | Reis in Frankrijk

In begin september mocht ik namens Frankrijk Vakantieland 5 kleinschalige en luxe vakantieparken testen in Frankrijk van France Comfort. In 2 weken tijd trokken wij rond in het zuidwesten van Frankrijk en hebben daar een fantastische tijd gehad. Hieronder zal ik je meer vertellen over mijn ervaring bij de vakantieparken van France Comfort en de leuke uitstapjes die wij hebben gemaakt.

Melvin in Frankrijk

1, Domaine Les Forges: Bois Senis, Poitou-Charentes

Ons allereerste verblijf in Frankrijk was Domaine Les Forges: Bois Senis. Dit is een luxe vakantiepark dat zich voornamelijk richt op senioren en gezinnen met kleine kinderen in het hoogseizoen. Op het park draait het dus voornamelijk om rust en comfort. Zo beschikken de huizen over een grote tuin die zich afscheid van de weg.

Domaine Les Forges: Bois Senis, Poitou-Charentes

Wat betreft de faciliteiten is er een zwembad om af te koelen en een speeltuintje voor de kids.

Omgeving

Het dichtstbijzijnde dorpje in de buurt van het vakantiepark is Vaslas. Het is hier leuk om een klein rondje te lopen. Zo vind je hier een typisch Frans pleintje en kerkje. Daarna nog even een hapje eten bij Le Zinc en daarna kan je met een voldaan gevoel weer terug naar het vakantiepark.

Luxe vakantiehuizen in Frankrijk

Verder hebben wij in de omgeving een bezoek gebracht aan het plaatsje Poitiers. Dit is een grote stad op ongeveer 45 minuten van het vakantiepark. Het is vooral leuk om een rondje te lopen in het oude stadscentrum. Hier vind je twee gigantische gebouwen: de Grote Notre-Dam kerk en de Kathedraal Saint-Pierre de Poitiers. Daarna zijn er meer dan genoeg plekjes om neer te ploffen voor een drankje of om even lekker te lunchen.

Meer info over Domaine Les Forges: Bois-Senis vind je hier!

 2, L’Aveneau – Vieille Vigne, Poitou-Charentes

Het tweede park dat ik heb bezocht was de buurman van het eerste park: l’Aveneau – Vieille Vigne. Op dit park waren de huizen misschien nog wel luxer dan op de eerste. Zo waren de huizen allemaal tussen de 100 – 125 m2, waarvan een aantal zelfs beschikken over een privé zwembad. De tuinen van deze huizen waren ook echt gigantisch.

L’Aveneau – Vieille Vigne, Poitou-Charentes
Poitiers

Voor de jeugd is op dit park net wat meer te beleven. Zo vind je hier een voetbalveldje en je kan tafeltennissen. Een verfrissende duik kan worden genomen in het zwembad.

Luxe vakantiehuis in Frankrijk

Omgeving

De omgeving van dit park is natuurlijk hetzelfde als die van Bois Senis, dus dat zal ik hier niet nogmaals herhalen.

Meer info over L’Aveneau – Vieille Vigne vind je hier!

3, France Comfort Domaine de Lanzac, Dordogne

Het derde park dat ik mocht bezoeken was wat zuidelijker gelegen, waardoor we uitkwamen in de Dordogne. Domaine de Lanzac is zonder twijfel mijn meest favoriete park van deze 5 France Comfort parken in deze ervaring. Ook op dit park vind je luxe vakantiewoningen, maar wat het park zo speciaal maakt, is het fantastische uitzicht vanuit je tuin en bij het zwembad. Het vakantiepark is namelijk op een berg gelegen.

Domaine de Lanzac, Dordogne

Op het park vind je een groot zwembad met omliggend meer dan genoeg ligbedjes. Vanaf je ligbedje geniet je van een verbluffend uitzicht. Voor de kids en sportievelingen is er meer dan genoeg vermaak. Zo is er een uitgebreide speeltuin, voetbalveld, tennisbaan en uiteraard kan je ook hier tafeltennissen.

France Comfort mijn ervaring

Verder is het restaurant op deze camping van zeer hoog niveau, waardoor je uitgebreid en erg lekker kan dineren. Uiteraard kan je er ook gewoon voor kiezen om een patatje te halen. ’s Ochtends kan je (zeer betaalbare) verse broodjes halen. ’s Avonds kan je de dag afsluiten bij de compleet vernieuwde bar.

Omgeving

In de omgeving hebben wij een bezoekje gebracht aan het plaatsje Souillac, op 10 minuutjes van het luxe vakantiepark gelegen. Toen wij hier rondliepen hadden we echt het idee alsof we weer in de middeleeuwen waren beland.

France Comfort mijn ervaring
Gigantische Abbatiale Sainte-Marie

Het plaatsje is niet heel groot, waardoor het leuk is om gewoon even door de smalle straatjes te lopen. Onderweg kom je dan hoogtepunten tegen zoals de klokkentoren en de Abbatiale Sainte-Marie. Daarna kan je de dag afsluiten met een gezellig diner of gewoon een verfrissend drankje.

Meer info over Domaine de Lanzac vind je hier!

4, France Comfort Village des Cigales, Lot

Alweer het vierde park waar wij een bezoek mochten brengen was Village des Cigales. Dit vakantiepark was het meest zuidelijk gelegen en te vinden bij rivier de Lot. Hoogtepunt van dit vakantiepark is dat je de mogelijkheid hebt om te verblijven in een luxe vakantiehuis met jacuzzi. Vanuit de jacuzzi heb je een mooi uitzicht over het dal!

France Comfort mijn ervaring

Op dit park is een groot zwembad te vinden met leuke glijbanen voor de kids. Verder vind je hier een groot voetbalveld, tafeltennis, tennis, speeltuintje met trampoline en een badminton veldje. In het hoogseizoen worden ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de kids.

France Comfort mijn ervaring

’s Avonds heb je de mogelijkheid om uitgebreid te dineren bij het restaurant. Ook dit restaurant is van erg goede kwaliteit! Wat mij betreft hing op dit park de meeste ‘camping/vakantiepark-achtige’ sfeer, wat het park erg gezellig maakte.

Omgeving

France Comfort mijn ervaring

In de omgeving van het park hebben wij een bezoekje gebracht aan Puy-l’Évêque. Ook dit is een soort van klein Middeleeuws dorpje met een bijzondere uitstraling. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht over de stad. Verder is het hier leuk om door te straatjes te lopen en daar de paraplu’s boven de weg te ontdekken. Verder kan je de oude gebouwen ontdekken, waaronder de basilisk, shoppen of gewoon neerploffen voor een drankje of om wat te eten. Eventueel kan je ook vanaf hier bootje gaan varen op rivier de Lot!

Meer info over Village des Cigales vind je hier!

5, Résidence Château de Salles, Gironde

Het allerlaatste park dat ik heb bezocht en dus wat over ga vertellen in mijn France Comfort ervaring is: Résidence Château de Salles. Dit vakantiepark is het meest zuidwestelijk gelegen, vlakbij bekende badplaatsen, zoals Biscarosse en Arcachon.

France Comfort mijn ervaring

Op dit park vielen de bijzondere stijl vakantiehuizen op. Met 1 verdieping en dubbelbalkon was dat echt genieten. Een aantal huizen beschikken zelfs over een privé zwembad! Ook van binnen zien de gerenoveerde vakantiehuisjes er fantastisch uit.

Op dit park zijn erg veel faciliteiten aanwezig voor de jeugd en sportievelingen onder ons. Daarbij kan je denken aan een voetbalveld, pannakooi, tafeltennis, jeu-de-boules en tennisvelden. Daarnaast was er ook een fitnessruimte, je kan squashen en er is een gameruimte. Afkoelen kan in het zwembad!

France Comfort mijn ervaring
Château de la Bréde

Leuk extraatje is dat er bij het restaurant van het vakantiepark bijna elke zaterdagavond in het hoogseizoen live-muziek is. Dat maakt de sfeer toch net weer wat gezelliger. Hou er wel rekening mee dat het restaurant wat aan de prijzige kant is.

Omgeving

In de omgeving heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de voormalig woning van Montesquieu. Ja, dat is diegene van de Trias Politica. Het kasteel en landgoed daaromheen is gigantisch. Je hebt de optie om hier gewoon een rondje omheen te lopen of je kan met een begeleide toer naar binnen.

France Comfort mijn ervaring
Arcachon

Tot slot is het natuurlijk leuk een bezoekje te brengen aan een van de badplaatsen. Zo hebben wijzelf een bezoekje gebracht aan de luxe badplaats Arcachon en daar onze reis op een gezellige manier afgesloten. Een alternatief is een bezoek brengen aan de stad Bordeaux.

Meer info over Résidence Château de Salles vind je hier!

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn ervaring in Frankrijk bij de luxe vakantieparken van France Comfort. Ik wens je nog veel plezier met het zoeken van je volgende vakantie!

Misschien is dit ook interessant?