• Menu
  • Menu

Hoe kan je geld verdienen met een reisblog?

Geld verdienen doormiddel van bloggen. Iedereen kan het maar je moet er wel veel tijd en energie in stoppen, wil je er een goed salaris uit kunnen halen. Erg belangrijk is dat je naar een doel toe werkt. Hoe wil je geld verdienen? Welke nichemarkt wil je voor schijven en wat wil jij je lezers bieden. Dit zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden, wil je een goed salaris kunnen verdienen met bloggen, maar het is dus zeker mogelijk om geld te verdienen met een reisblog!

Hoe meer bezoekers je genereert, hoe meer je kan verdienen. Het is daarom belangrijk dat je artikelen en advertenties plaats die jouw specifieke doelgroep aanspreekt. Verder is het handig om een social mediakanaal op te starten voor je site. Doormiddel van dit kanaal kan je extra bezoekers genereren en je kan hier berichten op plaatsen voor je adverteerders en daardoor meer uit je samenwerking halen, waar je weer extra geld mee kunt verdienen. Je hebt dan eigenlijk je eigen win-win situatie gecreëerd. Natuurlijk moet je ook hier wel hard voor werken en is alles niet 1,2,3 zoals jij wilt, maar met een passie voor schrijven en content maken komt het zeker goed met jouw reisblog, zolang je maar volhoudt. In dit artikel gaan we er verder op in hoe jij geld kan verdienen met je reisblog en wat je hier allemaal voor moet doen.

Reizen en werken combineren

Affiliate marketing 

De meest eenvoudige manier om geld te verdienen als reisblogger is doormiddel van affiliate marketing. Affiliate marketing is een manier om op jouw website of social mediakanaal, producten zoals een vliegticket van een adverteerder te promoten. Als de bezoeker van jouw website uiteindelijk iets koop op de website van de adverteerder verdien jij hier geld aan. Deze vorm van marketing wordt dan ook vaak gebruikt door Digital Nomads. Met deze vorm van inkomen zit je namelijk niet vast aan een vaste locatie en kan je het prima combineren met reizen. Ideaal als je reizen wilt combineren met werken. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een goede internetverbinding en je kan starten met werken.

Voordat je geld kan verdienen met affiliate marketing moet je er wel iets voor doen.

  1. Als eerst is het belangrijk dat je goede en unieke content creëert. Hierdoor krijg je meer views op je website en dit vergroot de kans dat er bijvoorbeeld een vakantie geboekt wordt.
  2. Ten tweede is het belangrijk dat je website één geheel is en je in artikelen adverteert met reizen die hierbij passen. In een artikel over vakantiewoningen in Frankrijk adverteer je dus voor woningen/hotels in Frankrijk en zet je geen advertentie voor Italië.
  3. Adverteer alleen voor bedrijven, websites, vakanties etc waar je zelf enthousiast over bent. Dit zorgt voor transparantie naar je bezoekers.
  4. Schijf SEO-proof. Dit houdt in dat je niet te veel advertenties/links in 1 artikel plaatst. Bovendien leest dit ook niet fijn voor de bezoekers.
  5. Als laatste is het belangrijk dat je je website specifiek maakt en voor de juiste doelgroep schrijft. Dit vergroot de kans dat bezoekers doorklikken en iets aanschaffen.

Als je gebruik wil maken van affiliate marketing moet je je inschrijven bij affiliate programma’s. Dit kan onder andere bij:

Deze programma’s brengen je in contact met adverteerders die een vergoeding bieden voor een verwijzing van traffic naar hun website. Op die manier kun je eenvoudig een linkje verwerken op je site.

Geld verdienen met reisblog

Kijk goed of programma’s passen bij jouw website en artikelen. Een samenwerking aangaan waar jij niet over schrijft, bijvoorbeeld kleding op een reissite, heeft namelijk weinig zin. Je zal hier ook niet veel mee verdienen, omdat jouw bezoekers niet geïnteresseerd zijn in een ander artikel over kleding.

Nu is het belangrijkste dat jij bezoekers genereert op jouw website. Geen bezoekers, betekent geen click en dit betekent geen verdiensten. Een goede manier om je website onder de aandacht te brengen is doormiddel van social media. Plaats hier regelmatig een leuke afbeelding op van goede kwaliteit en met een goede boodschap en je zult merken dat je website uiteindelijk vaker bezocht wordt. Daarnaast is je SEO vanzelfsprekend cruciaal.

Plaatsing van banners

Banners, de ene blogger is er een groot fan van en andere totaal niet. Aan banners kan je alleen geld verdienen als je heel erg veel bezoekers genereert met je reisblog. Je kan advertenties plaatsten doormiddel van Google Adsense. Het voordeel hiervan is dat Google de adverteerder voor jou uitzoekt. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat de advertentie relevant is voor jouw bezoekers en de kans dat erop geklikt wordt groot is.

Het verdienmodel van banners valt onder het Pay Per Click (PPC) principe. Kort gezegd houdt dit in, hoe meer bezoekers er op de advertentie klikken, hoe meer jij verdient met je website. In sommige gevallen kan je ook per view afspreken.

Hoeveel je verdient per click hangt heel erg van de soort advertentie af. Als je namelijk een website over huizen hebt, is de kans groot dat er een makelaars advertentie zichtbaar is en die betalen veel geld per klik. Bij reisblogs zal de PPC een stuk lager liggen. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken wat banners jou kunnen opleveren. Ik zal je alvast vertellen dat het niet veel zal opleveren, maar een makkelijke manier om aan een beetje extra geld te komen is het wel.

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zelf affiliate banners op je website te plaatsen die het best aansluiten bij je doelgroep.

Geld verdienen met reisblog

Barterdeal

Een barterdeal is simpel weg een ruildeal. Als startende blogger kan je hier gemakkelijk je voordeel uithalen, maar soms moet je wel even de stoute schoenen aan trekken. Bij een barterdeal komt geen geld kijken, maar je ruilt op basis van waarden. Je ruilt jouw product tegen het product of dienst van de adverteerder. Een voorbeeld hierbij is dat jij een artikel schrijft over bijvoorbeeld een nachtje weg in een hotel in Limburg. Je overnachting is dan gratis en in ruil schrijf jij een artikel over het hotel. Het hotel heeft dan gratis marketing en jij hebt weer een leuke ervaring erbij die je op je reisblog kan delen.

Bij een barterdeal is het wel belangrijk dat je goed oplet dat jouw waarden en de waarden van de adverteerder ongeveer gelijk zijn. Als jij heel veel bezoekers op je website hebt en daardoor een hoge waarden en de adverteerde heeft lage waarden, dan zal jij als blogger niet veel uit deze barterdeal halen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel kan het zo zijn dat er een bijbetaling wordt gedaan om zo de waarden gelijk te brengen.

Let er bij barterdeals wel goed op dat er duidelijk afspraken zijn gemaakt over de ruil en dat dit zwart op wit staat. Wees niet te goed van vertrouwen, want dit kan een grote valkuil zijn. (Voor al voor de startende blogger). Soms kan je het beter ergens van te voren over hebben gehad, om misverstanden achteraf te voorkomen.

Influencers, betaald krijgen voor bereik

De laatste manier om geld te verdienen met een reisblog is als influencer. Influencers hebben een groot bereik met hun social mediakanalen of blog. Zoals ik al eerder vertelde in de intro: social media is een goede manier om je bereik te vergroten en vast te houden. Je kan doormiddel van social media andere gesponsorde advertenties plaatsen en ook een combinatie van een advertentie in een blog en op je socials is mogelijk.

Ook op social media geldt hoe groter je bereik, hoe meer je kan verdienen. Net zoals bij een blog starten, geldt ook voor social media dat je hier veel energie en tijd in moet steken om het tot een succes te maken. In sommige gevallen ken je al mensen in de influencer wereld en kan je via hen er een beetje inrollen, maar in 9 van de 10 gevallen moet je beginnen met niks.

Verder geldt ook hier dat je goed voor ogen moet hebben wie je doelgroep is en wat je je volgers wilt laten zien. Dit zorgt ervoor dat je social mediakanaal geen pagina wordt met plaatsjes en teksten over allerlei verschillende onderwerpen. Dit zorgt voor onrust bij de volgers en dit zal alleen maar negatief werken.

Kortom: zorg voor structuur en interessante posts voor jouw doelgroep om je volgers vast te houden en door te laten klikken naar jouw reisblog.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en weet je nu hoe je geld kan verdienen met een reisblog. Ontdek hier de leukste boeken ter inspiratie voor een digital nomad!