• Menu
  • Menu

Hoe werkt affiliatemarketing met een reisblog?

Affiliatemarketing, we hebben er allemaal wel eens over gehoord, maar hoe werkt affiliatemarketing nu precies? Wat moet je er allemaal voor doen en wat kan je er mee bereiken? In dit artikel ga ik je hier meer over vertellen.

Ik kan je alvast verklappen: met een uniek idee kan jij heel succesvol worden met affiliatemarketing. Het is dan wel van belang dat je er genoeg tijd instopt om jouw website tot een succes te brengen. Maar hier later mee over. Waar een wil is, is een weg tot succes. Hieronder leg ik je uit hoe affiliatemarketing werkt.

Hoe werkt affiliatemarketing

Digital nomads

Voor de digital nomads is affiliatemarketing de perfecte manier om geld te verdienen. Je bent locatie onafhankelijk en kan werken waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat eigenlijk belangrijk is, is dat je een goede wifi verbinding hebt en natuurlijk je laptop bij de hand hebt. Maar voordat je geld kan verdienen met bijvoorbeeld je blog, en dus je reizen kan betalen, moeten er eerst nog een paar stappen ondernomen worden.

Wanneer kan je geld verdienen met affiliatemarketing?

Om geld te verdienen met affiliatemarketing is het belangrijk, zoals ik al eerder vertelde, dat je een uniek idee hebt. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers op jouw website trekt en hoe meer bezoekers, hoe meer geld je kan verdienen. Bovendien is het verstandig om een plan op te stellen met daarin je idee, voor welke doelgroep je wilt schrijven, wie je concurrenten zijn en hoe jij je kan onderscheiden.

Een goede website opstarten met affiliatemarketing kost veel tijd, maar in de meeste gevallen kan je het goed combineren naast een andere baan of je studie. Je hoeft dus niet gelijk alles op te zeggen en je veilige haven te verlaten. Bovendien is het starten van een blog een laagdrempelige manier om geld te verdienen. Vanaf wanneer je er echt je salaris van kan betalen is bij iedereen verschillend. Dit zal zeker niet binnen een week zijn en misschien ook niet binnen een jaar. Hoe meer uren jij in je website stopt, hoe sneller en gemakkelijker je er geld mee kan verdienen. Hierbij is het van belang dan je consistent artikelen plaats en je website up-to-date houdt. Kijk hierbij goed naar wat de doelgroep wil, zodat je op hun wensen en behoeften kan inspelen.

Hoe werkt affiliatemarketing

Behalve dat je affiliatemarketing toe kan passen voor websites, kan dit ook doormiddel van een nieuwsbrief of verschillende social mediakanalen. In dit artikel ga ik het vooral hebben over hoe je het toe kan passen met betrekking tot de websites.

Affitiate marketeer worden

Voordat je affiliate marketeer kan worden heb je een website nodig. Je kan deze zelf maken met WordPress, maar je kan deze ook laten maken door een webdesigner. Goed om te weten is dat je dit zo duur kan maken als jezelf wilt, dus ook met een klein budget kan je dit wel degelijk uitbesteden. Denk bij de website goed na wat de URL van jouw site moet worden. Via de URL is het voor iedereen snel duidelijk waar de website over gaat. De volgende stap is om de URL/domeinnaam vast te laten leggen bij een hoster.

Als de URL geregistreerd is, kan je beginnen met het zoeken naar adverteerders. Dit is een belangrijk onderdeel van affiliatemarketing, want zonder adverteerders, kan je geen producten promoten.

Het vinden van adverteerders is redelijk eenvoudig door de afilliate-partner-netwerken. Dit zijn platforms waar je je kan aanmeldingen om promotie te maken voor verschillende adverteerders. Zorg dat je website er goed uitziet en dat er al een paar artikelen op staan. Zo weet de adverteerder wat hij/zij van jou als publisher kan verwachten.

Zodra het affiliatenetwerk je site heeft goedgekeurd, kun jij adverteerders gaan uitzoeken. Nadat de adverteerder akkoord heeft gegeven, kan jij gebruik maken van het promotiemateriaal en linkjes van de adverteerder om te beginnen met promoten. Nu kan je echt beginnen met het vullen van jouw website met leuke artikelen voor je doelgroep!

Hopelijk weet je nu beter hoe affiliatemarketing werkt. In dat geval vind je dit wellicht ook interessant: