• Menu
  • Menu

Leuke activiteiten om te doen op het Kaapverdische eiland: Sal

Afgelopen december ’21 heb ik een weekje de zon opgezocht op het warme Afrikaanse eiland: Sal, onderdeel van de Kaapverdische eilanden. Uiteraard ga je naar Kaapverdië vooral voor een vakantie in de zon. Lekker aan het strand of in het zwembad, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook leuke activiteiten om te doen op Sal. Hieronder heb ik de leukste activiteiten om te doen op Sal voor je op een rijtje gezet.

Melvin op Kaapverdië ervaring

Leukste activiteiten om te doen op Sal

1, Zoutmijn (Salinas de Santa Maria)

Door het warme klimaat op Sal heb je verschillende plekken op het eiland met zoutmijnen. Dit zijn stukken grond waar het zout uit grond komt. Toch wel bijzonder om eens gezien te hebben!

Salinas de Santa Maria

Tip: reserveer hier direct je tour over het eiland met een kleine groep!

2, Kitebeach

Een van de bekendste plekken op Sal is Kite Beach. Doordat de wind aan deze kant van het eiland wat heftiger is, zijn de omstandigheden uitstekend om te gaan kitesurfen. Zo vind je hier een kitesurfschool en vele kiters. Het is niet voor niks dat er op dit strand veel wk’s worden georganiseerd.

Dit strand vind je aan de oostkust van het eiland, aan de Costa da Fragata.

Kitebeach Kaapverdië

3, Leeuwenrots

Tijdens je rondje om het eiland is het leuk om even te stoppen op afstand van de gigantische leeuwenrots. Hier kan je leuke foto’s maken. Als je goed kijkt, herken je een leeuw in de vorm van de rotsen.

Leeuwenrots  

4, Fata morgana

Tijdens je verblijf op Sal heb je ook de mogelijkheid om naar de woestijn te gaan. Als je vanaf bepaalde plekjes naar de woestijn gaat, dan heb je de mogelijkheid om een fata morgana te zien. Het lijkt dan net alsof je in de verte water ziet ter grootte van een meertje, maar dat is het dus niet.

Door deze illusie was het ook niet op de foto vast te leggen.

Fata morgana op Kaapverdië

5, Blue Eye – Buracona

De grootste attractie van het eiland is de ‘Blue Eye’. Vanaf een bruggetje kijk je neer op het water in een grot, wat op een bijzondere manier blauw wordt verlicht. Afhankelijk van de stand van de zon bepaald hoe goed je het kan zien.

Activiteiten Sal

Daarnaast bevind je je hier op de rotsen, waar het water zich met een behoorlijke kracht tegen aanslaat, wat ik persoonlijk eigenlijk nog gaver vond om te zien!

Entree is 3 euro.

Tip: reserveer hier direct je tour over het eiland met een kleine groep!

Activiteiten Sal

6, Espargos

Espargos is de hoofdstad van het eiland. Hier heb je de mogelijkheid om een paar winkeltjes te bezoeken of ergens een hapje te gaan eten. De hoofdstad is op zich niet heel bijzonder, maar wel leuk om even gezien te hebben.

Activiteiten Sal

Persoonlijk vond ik het uitkijkpunt bij Espargos het meest indrukwekkend. Je kan een rondje lopen rondom een elektriciteitscentrale en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de kust.Activiteiten Sal

7, Shark Bay

Shark Bay vond ik de meest spectaculaire activiteit om te ervaren op het eiland Sal. Je hebt namelijk de mogelijkheid om tussen de haaien te zwemmen. Dit zijn kleine citroenhaaien, dus in principe ongevaarlijk, maar het blijft toch wel spannend!

Op het eind naderde ons een wat grotere haai in de verte met een vin ter grootte van een dolfijn, wat voor ons toch wel een mooi moment was om rustig terug te lopen richting het strand.

Activiteiten Sal

8, Salt Lake – Salinas de Pedra de Lume

Salt Lake is een bijzondere en leuke afsluiting voor je dagje eropuit op het eiland. Dit is namelijk een groot meertje waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen. Het water heeft een enorm zoutgehalte, waardoor je automatisch zal blijven drijven. Een heel grappig idee! Extra leuk is dat deze plek ligt in een vulkaankrater.

Tip: hou wel je zonnebril op, want als het zoute water in je ogen komt, kan het behoorlijk zeer doen.

Entree is 5 euro.

Activiteiten Sal

Verblijf

Tijdens mijn verblijf op het eiland Sal, verbleef ik bij het RIU Funana. Een luxe all-inclusive resort dat een aanrader is voor het hele gezin. De hele dag kan je lekker eten of drinken op een van de verschillende plekjes. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ’s avonds wordt afgesloten met een gezellige show.

Zeker een aanrader!

RIU Funana

Tip: reserveer hier direct je tour over het eiland met een kleine groep!

Hopelijk heb ik kunnen inspireren met deze leuke activiteiten op het Kaapverdische Eiland Sal.

Zie ook: