• Menu
  • Menu

Leuke tips voor je stedentrip naar Belgrado

En ik had nog een reisje in april. Het was namelijk tijd om Belgrado te gaan ontdekken tijdens een citytrip. Niet voor niks staat Belgrado natuurlijk bekend als de hoofdstad van Oost-Europa: met bijna 2 miljoen inwoners kan Belgrado gerust een wereldstad worden genoemd.Tips Stedentrip Belgrado

Wat direct al opviel aan Belgrado is dat deze stad echt een stuk goedkoper is. Voornamelijk het eten en drinken is echt goedkoop, waardoor dit de perfecte stad is om lekker te gaan lunchen en dineren. Ook taxi’s zijn voor een gunstige prijs beschikbaar, ideaal met het bezoeken van de bezienswaardigheden.

Een ander pluspunt is dat het heerlijk weer is in Servië. Al vanaf de maand april heerst er een gemiddelde temperatuur van 25 graden: echt ideaal om de stad te ontdekken, afgewisseld met het bezoekjes aan terrasjes.

Hieronder zal ik jullie meer vertellen over een stedentrip naar Belgrado aan de hand van 5 handige tips en ervaringen!

1, Rivieren Sava & Donau

Tijdens je stedentrip door Belgrado is het echt een aanrader om een boottochtje te boeken en te varen over de rivieren: de Sava & de Donau. Tijdens het varen ervaar je direct het grote contrast van de stad: aan de ene kant de mooie natuur en aan de andere kant het stadsleven. En bovendien: wat is er nou lekkerder dan varen met het zonnetje op je bol en een drankje in de hand.

Na het varen heb je uiteraard de mogelijkheid om langs het water wat te eten en drinken bij een van de talloze restaurantjes of terrasjes.Tips Stedentrip Belgrado

2, Oude stad

Belgrado is natuurlijk onderdeel geweest van Joegoslavië en beschikt, mede daardoor, ook over een rijke historie. Het is daarom echt een aanrader om een stadstour te maken door het oude gedeelte van de stad. De stadstours zijn erg goedkoop en bovendien een leuke manier om wat meer over het oude centrum van de stad te horen.

Een andere mooie bezienswaardigheid in de stad is de St. Sava kerk. Dit is een van de grootste orthodoxe keren ter wereld. De bouw is gestart in 1935 en binnen zijn ze nog steeds niet klaar met de werkzaamheden. Zeker indrukwekkend om gezien te hebben (en bovendien ook wel lekker verkoelend binnen).Tips Stedentrip Belgrado

3, Fort van Belgrado

Wat je absoluut gezien moet hebben tijdens je stedentrip In Belgrado is het indrukwekkende fort van de stad. Het fort is meer dan 2000 jaar oud en er zijn zelfs nog sporten van de Romeinen te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld overblijfselen van poorten, torens en kerken.Tips Stedentrip Belgrado

Het fort is erg populair onder toeristen, omdat je er echt van alles kan doen. Allereerst heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad en kan je lekker relaxen op een kleedje in het parkje. Het was heerlijk, lekker met het zonnetje. 😉 Als hoogtepunt staat in het park het beroemde standbeeld van Victor: de man die staat voor de victorie van de stad.

Tips Stedentrip Belgrado

Het fort moet dus echt op jouw lijstje, tijden je bezoek aan Belgrado!

4, Verblijf

Uiteraard is je verblijf ook een van de belangrijkste beslissingen voor je verblijf in de stad. Je kan gaan voor low-budget en kiezen voor een hostel of voor wat meer comfort en in een hotel verblijven. Waar je ook verblijft: de prijsklasses zijn erg gunstig! Hieronder staan een aantal suggesties voor je:

Booking.com

5, Uitgaan

Voor diegene die wel houden van een feestje, is het uitgaansleven van de stad natuurlijk ook van belang tijdens je citytrip. Het uitgaansleven in Belgrado zal wel anders zijn, dan dat je gewend bent van hier in Nederland. Er zijn voornamelijk wat exclusievere clubs, zoals Club Hype en Stefan Braun.

Vanaf juni gaan de grote clubs rondom het water open (dit heeft te maken met de hoogte van het water), dus wellicht is dan het uitgaansleven wel ontzettend leuk, maar daar kan ik helaas niks over vertellen, aangezien ik in april op bezoek was in de stad.

Tips Stedentrip Belgrado

Uiteraard is het wel leuk om mee te gaan met een pubcrawl en op die manier ook wat lokale uitgaansplekken van de stad leert kennen. Het shotje Rakia hoort hier zeker bij: dit het drankje van Servië, wat je zeker een keer moet hebben geprobeerd. 😉

Booking.com