• Menu
  • Menu

Ontdek het indrukwekkende Montenegro

Op vrijdag was het zover! Namens TUI zijn we met een enthousiaste groep vertrokken om Montenegro te ontdekken. In 4 dagen tijd ben ik door dit mooie land heen gereisd en kan ik Montenegro zonder twijfel aan iedereen aanraden.

Misschien wel het mooiste land van Europa en alleen daardoor een aanrader om te ontdekken. Bovendien is Montenegro nog niet overspoeld door het toerisme en de prijzen zijn gunstig.reis Montenegro

Ben jij op dit moment bezig met de voorbereidingen voor je reis naar Montenegro of twijfel jij nog of Montenegro jouw volgende bestemming wordt Hieronder staan de plaatsen van Montenegro die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

1, Budva

Ons uitvalsbasis tijdens onze reis in Montengro was Budva. Wat meteen opviel in Budva is hoe trots de mensen zijn op hun stad. Het is zeker leuk om te beginnen met een rondleiding door de Old Town van Budva. Tijdens de tour viel me meteen op hoe kleinschalig het land is en dat ze bovendien beschikken over een rijke historie. De smalle steegjes gaven een beetje het Venetië gevoel.

reis Montenegro

Hou je wel van een feestje? Ook dan zit je in Budva helemaal goed. Budva beschikt namelijk over een lange boulevard met allemaal openlucht discotheken. Deze boulevard gaf echt het idee van de Strip van bekende feestbestemming, dus een goed feestje vieren kan je daar zeker! Het enige nadeel van een openlucht discotheek is dat ze verplicht om 01.00 dicht moeten. Maar als je de volgende dag het land weer gaat ontdekken, is dat natuurlijk niet zo erg. 😉

Er was zelfs een kermis aanwezig op de boulevard, dus de botsauto’s moesten uiteraard even worden uitgetest. Verder zijn er ook talloze eettentjes en souvenirkraampjes in dit gedeelte van Budva.

reis Montenegro

2, Kotor

De oude stad van Kotor is echt een absolute must om mee te maken, tijdens jou reis door Montenegro. De oude stad wordt omringd door een hoge muur en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van Unesco. De binnenstad is pittoresk en er zijn talloze kerken te zien. Ook heb je de mogelijkheid om een wandeltocht te maken met de trap naar boven, zodat je een mooie uitzicht hebt over de stad en de baai van Kotor.

reis Montenegro

Niet voor niks Kotor de populairste plaats van het land. Het was echt een unieke ervaring om door deze middeleeuwse, levendige stad te lopen. Bijzonder dat in dit ‘oude’ gedeelte ook nog steeds mensen wonen. Zonder twijfel wordt dit het hoogtepunt van je reis!

reis Montenegro

Verder is het ook leuk om in Kotor een fietstocht te maken. Echt prachtig langs de kustlijn. Je fietst langs de stranden en hebt een prachtig uitzicht. Echt een aanrader om dit te doen en het valt meteen op hoe rustig het nu nog is in Kotor!

3, Cetinje

Cetinje is een mooi, kleinschalig plaatsje in Montenegro. Ook hier is het leuk om even langs te lopen. Het meest opvallende om te zien hier is het ‘Blue Palace’. Een erg mooi verblijf en op dit moment het verblijf van de president van Montenegro.

Reis Montenegro

Nadat je het dorpje hebt ontdekt, is het heerlijk om even bij te komen op een terrasje rondom het centrale pleintje. Erg opvallend hoe levendig het hier was.

4, Porto Montenegro

Porto Montenegro is ineens weer heel anders dan alle andere plaatsen die we hier hebben gezien. Het is net alsof je langs de kust van Saint-Tropez loopt, want je wordt echt om ver geblazen door de prachtige jachten en dure winkeltjes. Enige verschil is, dat het hier wat rustiger is.

Dit is echt de ideale plek om prachtige foto’s te nemen voor je Insta. 😉 En als je van luxe en grootsheid houdt zal je je ogen uitkijken.

reis Montenegro

5, Natuur

Tot slot staat Montenegro natuurlijk bekend om haar natuur. ‘Montenegro’ betekent letterlijke zwarte berg en het land is gebouwd rondom enorme gebergtes. Dat geeft natuurlijk ook leuke mogelijkheden.

Zo zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan raften. ( ter plekke te boeken). Leuke manier om de rivieren te trotseren en op unieke plekjes terecht te komen. Spannend bij ons was wel dat het ineens ging onweren in de vallei naast de rivier, wat echt een enorm lawaai gaf, maar we zijn de tocht gelukkig goed door te komen!

reis Montenegro

Verder heb je ook op veel plekken te mogelijkheid om te ziplinen.

Helemaal overtuigd en ga jij je vakantie in Montengro vieren? Super leuk, want ik ben echt verliefd geworden op het land! Je vakantie naar Montenegro is te boeken bij: TUI!