• Menu
  • Menu

Uitgaan en gezelligheid in Praag

Wat leuk dat je nadenkt over een stedentrip naar Praag! Voor mij was het in juni alweer de derde keer dat ik deze leuke stad ben gaan bezoeken. Dit keer maar liefst voor een week. In deze blog zal ik met name in gaan op mijn reiservaring van Praag in het uitgaansleven. Lees je liever meer over de activiteiten die te doen zijn in Praag? Die vind je in mijn eerdere blog!

Top, leuk dat je verder leest! Jij hebt dus wel zin in wat gezelligheid tijdens je citytrip in Praag? Mooi, hieronder zal ik je vertellen over de leuke mogelijkheden en mijn ervaringen daarbij.

Reiservaring Praag uitgaansleven
Gelukkig schijnt het zonnetje ook goed in juni

Trouwens nog op zoek naar een leuk verblijf in Praag? Kijk dan zeker eens bij het aanbod van TUI. In combi met vliegtickets, profiteer je vaak van gunstige deals op last minute stedentrips!

Ik zal beginnen met de populaire clubs en discotheken, gevolgd met andere leuke mogelijkheden:

Clubs en discotheken in Praag

Karlovy Lázne

Tijdens je bezoek aan de hoofdstad van Praag, moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de Karlovy Láznê! Dit is de grootste club van Centraal-Europa en daardoor zeker een aanrader om een bezoekje te brengen. Entree kost op doordeweekse dagen rond de €7,- en in het weekend zal dit rond de €12,- zijn. In het weekend zal het erg druk zijn in de club, dus zorg dan wel dat je er een beetje op tijd bij bent.

Reiservaring Praag uitgaansleven

Ook is het handig om te weten dat je in de club niet de mogelijkheid hebt om te pinnen of om met creditcard te betalen. Zorg er dus voor dat je voldoende cash bij je hebt. Eventueel heb je ook de mogelijkheid om in de club zelf te pinnen, want er is een ATM aanwezig.

De club bestaat uit 5 verschillende verdiepingen:

  • Radiohits: op de onderste vloer heb je de mogelijkheid om een feestje te vieren op de nieuwste hits. Dit is een wat kleinere vloer. Eventueel heb je ook de mogelijkheid om op deze verdieping naar de Oxygen-ruimte te gaan. Daar een soort water-zuurstof in te ademen: daar zou je sneller van ontnuchteren. Of dit echt helpt, is aan jou om uit te testen. 😉
    Ook vind je op deze verdieping de Ice-bar. Zeker een ervaring die je moet hebben meegemaakt. Deze ice-bar is eventueel ook overdag geopend. Je hoeft er in ieder geval niet over te twijfelen of je drankje hier koud genoeg zal zijn. 🙂
  • Dance: is de volgende verdieping en meteen de grootste van de club. Dit is een grote kuil omringd door een lange bar. Boven de kuil is een robot dj, wat zeker indrukwekkend is om een keer gezien te hebben.
  • Oldies: hou jij meer van klassiekers en meezingers? Dan zit je op deze verdieping helemaal goed. De vloer bestaat uit een grote discovloer, wat een leuk effect geeft. Aan de zijkant is hier een speciale cocktailbar te vinden. Zonder twijfel vond ik de discovloer de meeste leuk vloer om op te dansen!
  • Hip Hip: De 4e verdieping lijkt eigenlijk een beetje op de dance verdieping. Ook dit is een grote kuil, omringd door een lange bar. Alleen hier zal een dj je vermaken met een mix van hip hop en de nieuwste hits. Goed om te weten is dat deze verdieping niet altijd geopend is (afhankelijk van de drukte). In het weekend natuurlijk wel.
  • Lounge: de 5e verdieping is een plek waar je gewoon even lekker kan bijkomen en relaxen. Goede stoelen, prima drankjes en gewoon even rustig praten. Ook deze verdieping is alleen geopend als het druk genoeg is, net zoals op de vierde verdieping.

Reiservaring Praag uitgaansleven

Kortom, voor elke feestganger zal er een geschikte verdieping tussen zitten. De Karlovy mag zeker niet ontbreken voor een échte reiservaring in Praag in het uitgaansleven.

Club Roxy

Een tweede leuke mogelijkheid om te bezoeken in Praag, is Club Roxy. Dit is een wat kleinere zaal, waar voornamelijk housemuziek wordt gedraaid. Doordat er een goede muziekinstallatie is, met licht en rook etc en er bovendien enorme schermen op de muur hangen, worden echt onwijs gave effecten gecreëerd in deze club!

Reiservaring Praag uitgaansleven

Over het algemeen is het zo dat je tot 12 uur gratis naar binnen kan en daarna moet je 6 euro entree betalen (afhankelijk van de drukte). De drank is hier lekker goedkoop. Een halve liter heb je al voor €2,-

Zeker een bezoekje waard dus! Eventueel kan je op de website van te voren even checken welke dj hier gaat draaien.

Club Duplex

Club Duplex is de derde club in Praag die je toch wel even gezien moet hebben, nu je er toch bent. Na binnenkomst, word je met de lift naar boven gestuurd, waarna je uitkomt in een prima lounge, met een mooi uitzicht. Loop je nog een verdieping hoger, dan kom je op een grote dansvloer terecht.

De prijs van de drank is hier ook relatief goedkoop, maar net wat duurder dan de andere plekken. De muziek is prima!

Andere uitgaan mogelijkheden

Pubcrawl:

Lijkt het je leuk om ook wat meer van de kleinere cafés en pubs te zien? Dan is het zeker een aanrader om mee te gaan met een pubcrawl. Er zijn twee opties:

  • Internationale pubcrawl: tijdens deze leuke pubcrawl, zal je beginnen met 1 uur lang onbeperkt bier, wijn, vodka en absinth. Vervolgens gaan jullie 4 of 5 barretjes af, waar je overal een welkomstshot zal krijgen.
  • Drunken Monkey Bar kroegentocht: bij deze kroegentocht heb je zelfs de mogelijkheid om 2 uur lang onbeperkt te drinken in de Drunken Monkey Bar. Daarna zal je nog een aantal barretjes afgaan met welkomstshots. Zelf heb ik meegedaan aan deze kroegentocht, maar het viel mij nogal tegen, aangezien het ‘Engeland’ gehalte nogal hoog was. Maar goed, het is natuurlijk maar net waar je van houdt. 

Biermuseum:

Hoort bij jouw reiservaring in Praag ook het bezoeken van een museum? Dan is een bezoek aan het Biermuseum van Praag wellicht een goede optie. 😉 Dit museum is direct tegenover de Karlovy gelegen.

Tijdens je bezoek aan het museum zal je van alles leren over de Tsjechische biergeschiedenis (en daar zijn ze heel trots op). Verder leer je meer over de geheimen achter het brouwproces. Uiteindelijk zal je eindigen met een bierproeverij, waarbij je vier verschillende soorten Tsjechische bieren mag gaan uitproberen. Ook heb je de mogelijkheid om een flesje met je eigen bier en label te brouwen.

Zeker een leuke activiteit dus!

Terrasjes

Tot slot zijn er in Praag natuurlijk meer dan genoeg leuke restaurantjes en terrasjes waar je lekker kan neerploffen voor een drankje. Overal zal de prijs voor bier ontzettend goedkoop zijn. Voor cocktails en wijn is de prijs afhankelijk van de plek waar je het wilt gaan bestellen.

Reiservaring Praag uitgaansleven

Al met al kan dus wel gesteld worden dat mijn derde verblijf in Praag ook weer een groot succes was. En ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn reiservaring en tips van Praag over het uitgaansleven.

Nog op zoek naar een leuk verblijf in Praag? Kijk dan zeker eens bij het aanbod van TUI. In combi met de vliegtickets, profiteer je vaak van gunstige deals!

Ben je ook benieuwd naar de activiteiten die je in Praag kan beleven? Deze lees je in mijn eerdere blog van februari!