• Menu
  • Menu

Mijn reiservaring in Ubud, Bali: hoe is Ubud in 2022?

Ubud is fantastisch en een absolute must tijdens je bezoek aan Bali als je houdt van natuur en authenticiteit. Ubud is zonder twijfel mijn favoriete bestemming op Bali en draait voornamelijk om allerlei leuke plekken die je kan bezoeken in de natuur. Daarnaast is er een aan goede eettentjes ook geen gebrek en de prijzen zijn net wat gunstiger dan in de badplaatsen. Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring in Ubud!

reiservaring in Ubud: kanto lampoo

Natuur!

Ubud draait om de natuur. Zo heb je de keuze om talloze watervallen te gaan bezoeken, je kan mooie hikes maken, tempels bezoeken of op bezoek gaan bij de apen in Monkey Forest. Aan de mogelijkheden zal het zeker niet liggen. Ook vind je de beroemde Tengallang rijstvelden in Ubud.

Trek er dus vooral ook lekker 4-5 dagen op uit om Ubud te gaan ontdekken, want de mogelijkheden zijn ongekend.

Watervallen

Tijdens mijn bezoek aan Ubud heb ik 6 watervallen bezocht die ik hieronder kort voor je zal uitlichten.

Tegenungan waterval

Tegenungan waterval reiservaring Bali

De Tegenungan waterval is de meest bekende waterval van Ubud. Na een lange afdaling heb je de mogelijkheid om de waterval te bewonderen tijdens deze reiservaring op Ubud.

Wat vooral opviel was de enorme kracht van de waterval! Als je dichtbij kwam voelde je ook direct hoe vochtig het werd. Zeker een leuke waterval om even gezien te hebben!

Kanto Lampo Waterval

Kanto Lampo Waterval

Alleen even de foto’s checken en je bent overtuigd van deze onwijs bijzondere waterval. Wauw! Bij deze watervallen staan allemaal gidsen om je te helpen bij het nemen van fantastische foto’s, want daar is deze waterval zeker geschikt voor.

De foto’s zeggen genoeg!

Tibumana waterval

Tibumana waterval ervaring Bali

De Tibumana waterval is een erg hoge waterval die te bereiken is door een stukje te lopen door de jungle. Leuk aan deze waterval is dat het hier wat dieper is, zodat je alle ruimte hebt om lekker te gaan zwemmen!

Ook deze waterval beschikt over een enorme kracht en is leuk om van dichtbij gezien te hebben.

Tibumana waterval

Leke Leke waterval

Leke Leke waterval

Als je besluit om Lovina in het noorden van Bali te gaan bezoeken, dan is het een aanrader om even een stop te maken bij de Leke Leke waterval. Het is een stukje lopen (ongeveer 20 minuten) door de jungle, maar dan kom je uit op een fantastische plek!

De lichtinval is fantastische waardoor dit een ontzettend leuke fotostop is. Persoonlijk vond ik het zeker de moeite waard!

Leke Leke waterval reiservaring Ubud

Tukad cepung waterval

Tukad cepung waterval reiservaring Ubud

Een can de meest bijzondere watervallen om te bezoeken tijdens je reiservaring door Ubud is de Tukad Cepung waterval. De waterval beschikt namelijk over een aantal verborgen plekjes, waardoor je geniet van een fantastisch uitzicht over de waterval.

Echt zeker de moeite waard om toe te voegen aan je to do’s!

Tukad cepung waterval

Goa Rang Reng Waterfall

Goa Rang Reng Waterfall

Vind je vlak naast de bekende Kanto Lampo waterval en is nog wat minder bekend. De waterval is wat stijler en is een van de meest krachtige.

Leuk is dat je hier de optie hebt om met de waterval omhoog te klimmen via een touw!

Dit zijn 6 watervallen waar ik een bezoek aan heb gebracht, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk!

Hiken

Doordat Ubud midden in de natuur is gelegen is het ook zeker leuk om hier een stukje te gaan hiken tijdens je reiservaring. Hieronder vertel ik je over de hikes die ik heb gemaakt.

Sunrise Mount Batur

Zonsopgang Ubud reiservaring Mount Batur

De zonsopgang bewonderen vanaf Mount Batur is zonder twijfel een van de meest bijzondere activiteiten die ik hebt gedaan tijdens mijn bezoek aan Bali. We vertrokken namelijk in alle vroegte (om 2.30) richting Batur om daar midden in de nacht een vulkaan te beklimmen.

De tocht was best wel pittig omdat het alleen maar klimmen is, sommige steen wat los lagen en het bovendien nog helemaal donker was. Maar eenmaal boven was de klim het wel helemaal waard. Ook hier spreken de foto’s boekdelen. Een heel bijzondere ervaring!

Reiservaring Ubud Mount Batur with sunrise

Toen de zon eenmaal opkwam, verschenen de apen bovenop de berg! En ze waren erg hongerig richting het eten. 😉

Mount Batur Bali

Tip: neem wel een truitje mee, want op het moment dat je boven gaat zitten, kan het wat fris zijn. Tijdens het lopen heb je de trui niet nodig, want dat is al inspannend genoeg. 😉

Campuhan Ridge Walk

Campuhan Ridge Walk Ubud

Midden in Ubud town heb je de mogelijkheid om de Campuhan Ridge walk te lopen. Dit een stukje groen, midden in de prachtige stad. Zeker een leuke aanrader om bijvoorbeeld te combineren met het bezoeken van de naastgelegen tempel en het Ubud Palace en de Ubud Market.

De walk is in totaal ongeveer een uurtje en dan loop je heen en weer.  Zeker een hele mooie groene omgeving!

Tempels

Om wat dieper in de cultuur van Ubud te duiken is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de tempels. Zelf heb ik er in totaal drie bezocht, waarvan de eerste wel een erg bijzonder verhaal heeft.

De Tirta Empul Holy Water Tempel

De Tirta Empul Holy Water Tempel

De Tirta Empul Holy Water Tempel was direct de meest indrukwekkende tempel die ik heb bezocht in Ubud. Naast dat je de mogelijkheid hebt om een rondje te lopen door de tempel en wat te horen over de geschiedenis, heb je hier ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een spiritueel ritueel in het heilige water.

Het heilige water schijnt namelijk bijzondere krachten te hebben, waardoor al je wensen kunnen uitkomen. Hoe het werkt? Allereerst maak je een symbool van dankbaarheid en denk je aan al je wensen. Vervolgens spoel je jezelf 3x met het water, neem je 3x een slokje van het heilige water en tot slotte was je jezelf met het heilige water.

Dit moet in een hele specifieke volgorde en in totaal iets van 12x bij verschillende pompjes.

Spiritueel ritueel tijdens reiservaring Ubud

Saraswati tempel

Saraswati tempel reiservaring Ubud

De Saraswati tempel vind je midden in het centrum van Ubud, tegenover de Ubud Market. Deze tempel is vooral indrukwekkend door de prachtige vijver met mooie bloemen die voor de tempel is gelegen. Leuk om hier even langs te lopen of op het terrasje neer te ploffen en te genieten van een verfrissend drankje.

Goa Gojah (Elephant Cave)

Goa Gojah (Elephant Cave) op Bali

De meest grote en bekende tempel van Ubud is de Goa Gojah tempel. Deze tempel is een mix van Boeddhisme en Hindoeïsme verdeeld over 2 tempels. De tempel beschikt over historische gebouwen, prachtige bloemen en verschillende plekjes waar het mogelijk is om te mediteren.

Laat je hier inspireren over het verleden van Bali en Indonesië en ontdek de mooiste plekjes van de tempel. De tempel is wel relatief toeristisch, maar zeker een aanrader als je besluit om een keer een tempel op Bali te gaan bezoeken.

Nog meer leuke plekjes

Tegalalang rijstveld

Tegalalang rijstveld ervaring

De Tegalalang rijstveld staat bekend als het mooiste rijstveld van Bali. Waarom? Dat zie je op de foto’s. Het uitzicht is echt fantastisch en overal waar je kijkt is het zo heldergroen.

Hou er wel rekening mee dat het bij dit rijstveld relatief druk kan worden in het hoogseizoen, dus dan is het een aanrader om echt op tijd te vertrekken. Zelf had ik daar gelukkig nog geen last van. 😉

Tegalalang rijstveld

Speciale koffie Lua – Bali Pulina

Lua koffie bali

In Ubud heb je de mogelijkheid om een plantage te bezoeken van de Lua koffie. Dit is een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Dit komt namelijk omdat het ingrediënt van deze koffie een specifieke boon is die wordt uitgepoept door de civetkatten. Tijdens je bezoek aan Bali wil je dit natuurlijk geproefd hebben.

Zelf deed ik dit bij de koffieplantage Bali Pulina, maar er zijn er genoeg te vinden in de omgeving!

Ubud Market

Even rondslenteren door het centrum van Ubud en de Ubud market is leuk om echt even op te gaan in het Balinese leven. Wellicht zie je nog wat leuke kleding voor zeer gunstige prijzen. De Ubud market is niet te missen tijdens je reiservaring door Ubud en is gelegen in de omgeving van de Serawati tempel, Ubud Palace en de eerdergenoemde hike.

Verblijven

Green Paddy Hostel en Villa (tip!)

Reiservaring Ubud Greenpaddy hostel

Het grootste gedeelte van mijn verblijf op Ubud sliep ik bij het Green Paddy Hostel & Villa. Dit verblijf ligt net iets buiten het centrum van Ubud, waardoor je geniet van een prachtig uitzicht over de rijstvelden.

Je hebt de keuze om te verblijven in een mooie jungle bungalow of je kan slapen in de dorm room. Vanuit het zwembad kijk je uit over de mooie rijstvelden.

De staf van het hostel is erg behulpzaam met het regelen van de activiteiten in Ubud. En veel moois van Ubud zien is natuurlijk de reden dat je hiernaartoe gaat.

Green paddy hostel reiservaring Ubud

Aangezien dit een van de meest populaire hostels in Ubud is, is het normaal gesproken ook een ideale plek om in contact te komen met andere reizigers. Aangezien ik hier echt net was na de pandemie, was het hier nu nog wat rustiger.

Zeker een aanrader!

Meer informatie over dit leuke hostel vind je hier!

Alamdini Resort

Infinity pool Alamdini Ubud

De laatste nacht van mijn verblijf in Ubud verbleef ik in het Alamdini Resort. Dit is een wat luxer resort in het centrum van Ubud. De kamer is erg ruim en het bed sliep fantastisch. In de badkamer vind je zowel een douche als bad.

De echte eye-catcher van het resort is het fantastische infinity zwembad dat uitkijkt over de jungle. Ditzelfde uitzicht heb je vanaf je balkon.

Alamdini resort Ubud

Een heerlijk resort om gewoon even op te laden voor de volgende avonturen tijdens je reiservaring door Ubud!

Meer informatie over dit mooie resort vind je hier!

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring van Ubud op Bali. Meer inspiratie nodig?

Hier vind je mijn reiservaring van: