• Menu
  • Menu

Tips voor je stedentrip naar Praag

Yes, afgelopen week was het weer eens tijd voor een stedentrip. Dit keer ben ik vertrokken naar Praag. Eind februari, dus een kleine gok, wat betreft het weer, maar dit is helemaal goed uitgepakt. Regelmatig scheen het zonnetje en het was een prima temperatuur om de stad te ontdekken.Tips stedentrip Praag

In juni zal ik Praag weer gaan bezoeken en dan ook wat meer vertellen over Praag in de zomer.

Een stedentrip naar Praag kan je natuurlijk om verschillende redenen boeken. Zo is de drank prijs natuurlijk erg goedkoop en zijn er talloze mooie bezienswaardigheden te zien. Ik heb hieronder 5 handige tips voor een stedentrip naar Praag voor je op een rijtje gezet:

1, Bezoek de Karelsbrug en de Astronomische uurwerk

De Karelsbrug en Astronomische uurwerk zijn niet voor niks de meest populaire bezienswaardigheden van Praag. Allereerst over deze beroemde brug. Van maar liefst 516 meter lang en 10 meter breed. Echt leuk om hier overheen te lopen: er zijn talloze beelden te zien en bovendien is de brug alleen toegankelijk voor voetgangers. Ook heb je een mooi uitzicht over Moldau.Tips stedentrip Praag

Vanaf de Karelsbrug loop je zo door naar het oude centrum van de stad. Een straatje dat gekenmerkt wordt door talloze restaurantjes en toeristische winkel, uitgelopen kom je uit bij een groot centraal plein bij het Astronomische uurwerk. Het uurwerk is gevestigd aan het Oudestadsraadhuis. Prachtig om te zien. Elk uur zullen er 2 deuren van de klok opengaan en begint er een parade. Grappig om eens gezien te hebben!

Tips Stedentrip Praag

2, Dé Karlovy Láznê

Tijdens je stedentrip naar Praag is een bezoek naar de grootste club van centraal-Europa zeker een aanrader: De Karlovy Láznê. De club bestaat uit maar liefst 5 verdiepingen: radiohits, icebar, dance, oldies & lounge. Echt leuk om mee te maken en een belevenis om gezien te hebben! Entree kost omgerekend ongeveer €7,-. Uiteraard hebben ook wij hier een heerlijke avond beleefd! Hou er wel rekening mee dat je voldoende cash mee hebt, want in de club kan je niet pinnen.Tips stedentrip Praag

Praag staat natuurlijk niet voor niks bekend om haar drank. Zo is het ook leuk om mee te gaan met een pubcrawl of een middagje te proeven bij de bierfabriek. Vind je het ook leuk om andere clubs te bezoeken? Dan is club Roxy zeker een aanrader: staat bekend als de bste club in Praag en hier draaien bovendien veel bekendje dj’s. Ook Duplex is een leuke club.

3, Boek bij een reisaanbieder

Het is echt een grote aanrader en tip om je stedentrip naar Praag te boeken bij een reisaanbieder, zoals TUI. Waarom? Deze reisaanbieders kopen vaak op grote schaal reizen in, waardoor deze reisaanbieders vaak de laatste kamers met hoge kortingen verkopen, omdat ze er toch vanaf moeten komen.Tips stedentrip Praag

Zo ben ikzelf terecht gekomen, via TUI, bij hotel Leonardo: een prachtig hotel in het oude centrum van Praag. Het uurwerk en de Karelsbrug waren op minder dan 5 minuten lopen en ook de beroemde club was op minder dan 100 meter afstand gelegen. Verder was de kamer prima en waren er ook talloze restaurantjes om de hoek. En door het hierboven genoemde voordeel, was de prijs ook nog eens super gunstig! Klinkt goed he?!

4, Bezoek de Burcht van Praag

Misschien wel een van de mooiste plekken van Praag die ik heb gezien tijdens mij citytrip, was de Burcht van Praag. Via de Karelsbrug en daarna met een hele hoge trap heb je de mogelijkheid om de trap te bereiken (eventueel kan het ook met een taxi via een omweg ;)), maar zeker een aanrader om deze route te lopen. De burcht is een enorm kasteel en het omsloten gebied is het grootste ter wereld. De bucht stamt uit 880 en is echt zeer indrukwekkend om te zien!Tips stedentrip Praag

Ideaal is dat je gewoon gratis naar het terrein mag betreden. Wil je echter ook het kasteel in, een tentoonstelling bezoeken of een rondleiding en wat meer horen over de stad, dan dien je ook een vergoeding te betalen. Echt een grote aanrader om dit eens gezien te hebben!

Tips stedentrip Praag

5, Handig om te weten

Uiteraard zijn er ook nog een paar algemene tips om je citytrip naar Praag tot een succes te maken:

  • Zo is het handig om een Creditcard mee te nemen of om voldoende cash op zak te hebben. Het is namelijk niet mogelijk om te pinnen bij winkels, restaurants of bij het nachtleven.
  • Verder word in Praag niet betaald met de Euro, maar met de Tsjechische Kroon. 1 euro heeft een waarde van ongeveer 25 Kroon.
  • Tot slot is het goed om te weten dat Praag in de afgelopen jaren enorm populair is geworden bij toeristen. Gevolg is dat de prijzen rondom de bekende toeristische plekken behoorlijk duur zijn geworden. Een tip is dus om echt even goed te kijken waar je goed kan eten/drinken. Het kan nog genoeg, maar je zal er soms even voor moeten zoeken.

In juni zal ik weer een bezoek brengen in Praag en dan wat meer vertellen over de activiteiten die juist leuk zijn om te doen in de zomer!