• Menu
  • Menu

Milaan: Een stad boordevol voetbal, cultuur en lekker eten

Milaan is een van de populairste bestemmingen in Europa. Naar schatting trekt de stad jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers. Een van de vele redenen waarom deze stad zoveel reizigers trekt, is de rijke voetbalcultuur. Het is immers de thuisbasis van twee van de succesvolste clubs in Europa: AC Milan en Inter Milan. Daarom kan je hier genieten van een leuke voetbalreis in Milaan.

Het kijken naar een van beide teams is een onvergetelijke ervaring, met fanatieke fans die het San Siro/Giuseppe Meazza veranderen in een fort die bezoekende teams met lood in de schoenen binnenstappen. Als dit nog niet genoeg was om je ervan te overtuigen Milaan te bezoeken, kijken we hieronder naar nog een aantal redenen waarom je eigenlijk wel eens naar deze geweldige stad moet reizen.

Voetbalreis Milaan: Een stad boordevol voetbal, cultuur en lekker eten

Een stedentrip die voldoet aan al je wensen

Geweldig voetbal is niet het enige hoogtepunt van een voetbalreis naar Milaan. De stad staat ook bekend om zijn uitgesproken culinaire erfgoed, wereldberoemde historische bezienswaardigheden en rijke modetraditie. Er valt hier heel wat te beleven, dus zetten we het hier op een rijtje:

De Italiaanse keuken op zijn best

Het is geen geheim dat Italië een land is dat bekend staat om zijn culinaire hoogstandjes. Pasta, pizza en koffie zijn slechts een aantal van de eerste dingen die met het land worden geassocieerd. Het is belangrijk om te weten dat de meeste Italiaanse steden een streekgerecht hebben waar ze bekend om staan. In het geval van Milaan is dit gerecht risotto alla Milanese.

Als je echter niet van rijst houdt, zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals kalfsvlees alla Milanese, cassoeula, en casoncelli.

Gelukkig zijn er tal van bars en pubs die je voor de wedstrijd kunt bezoeken, waar je naast een geweldige maaltijd ook de voetbalcultuur echt kunt ervaren. Niet veel steden kunnen je dat bieden!

Een stad met een rijke geschiedenis

Milaan staat bol van de historische monumenten. Er is misschien niet zoveel te zien als in Rome, maar er valt toch heel wat te beleven in deze verbazingwekkende stad. Zo is er de Duomo Santa Maria Nascente, een grootse kathedraal waarvan de bouw meer dan zes eeuwen heeft geduurd. Als grootse architectuur iets is wat je aanspreekt, dan is dit een attractie die je niet mag missen.

Dan is er de Santa Maria delle Grazie, nog een kerk, maar niet zomaar een kerk. De inrichting bevat de muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door Leonardo da Vinci in de 15e eeuw. Als zodanig is het uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Naast deze twee beroemde bezienswaardigheden zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je voor of na het kijken van een voetbalwedstrijd kunt bezoeken, waaronder:

  • Castello Sforzesco
  • Triennale di Milano
  • Teatro alla Scale

Modeweek

Als je met iemand reist die van mode houdt, moet je proberen de stad eind februari/begin maart of eind september/oktober te bezoeken. Tijdens die periodes krijg je de kans om te genieten van de ambiance rond de modeweek.

Alhoewel sommige modeweek-evenementen alleen op uitnodiging toegankelijk zijn, zijn er ook een aantal die open zijn voor het grote publiek.

Het boeken van voetbalreizen is echt heel eenvoudig

Tegenwoordig is het plannen van een snelle stedentrip doodeenvoudig. Met websites als VoetbalTravel.nl boek je in vier simpele muisklikken je kaartjes voor de wedstrijd, je hotel en je vlucht. Dit betekent dat niets je ervan mag weerhouden om een AC Milan voetbalreis te maken.

Beleef het stadion waar legendes als Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten hun sporen achterlieten en maak Milaan jouw favoriete reisbestemming voor een voetbalreis!