• Menu
  • Menu

Handige tips voor je verblijf in Sofia

Van plan om een lang weekend naar Sofia te gaan? Als vakantie tussenstop of stedentrip? Zeker doen! Ik heb wederom een heerlijke week gehad in Sofia. Helemaal voor een budget stedentrip is dit echt de ideale locatie. Ook zijn er nog niet extreem veel toeristen in Sofia, waardoor je niet continu wordt lastiggevallen.weekend Sofia

Maar wat valt er dan te doen in Sofia? Uiteraard is het aan te raden om lekker uitgebreid te eten en te drinken bij verschillende restaurantjes en terrasjes, maar er zijn natuurlijk ook een aantal highlights tijdens je weekend weg naar Sofia! Deze heb ik hieronder voor je opgesomd in 5 punten:

1, Alexander Nevsky Kathedraal

Dit is zonder twijfel het meest indrukwekkende bouwwerk wat er te zien is tijdens je stedentrip naar Sofia. Deze orthodoxe kathedraal is niet alleen de grootste van Sofia, maar van heel Bulgarije en van veraf te herkennen. Gebouwd tussen 1892 – 1912 als dankbaarheid naar de Russen naar aanleiding van een poging om Bulgarije te bevrijden van de Ottomanen.

weekend Sofia

2, St. George Victor

Deze bijzondere kerk is gebouwd in de 4e eeuw en wordt daarmee aangemerkt als het oudste gebouw van de stad. Bovendien wordt de kerk nog steeds gebruikt. Verder wordt de St. George met haar ruïnes ingesloten door gebouwen, wat het geheel bijzonder maakt om te zien.

weekend Sofia

3, Handige info

De meeste bezienswaardigheden van de stad kan je hebben gezien in een middag. Zeker een aanrader is om een stadstour te doen met een local. Op die manier zie je niet alleen de gebouwen, maar hoor je ook de indrukwekkende geschiedenis.

Verder is het klimaat van Bulgarije heerlijk, bijna het gehele jaar door. Tussen april en oktober is het bijna altijd boven de 15 graden.

weekend Sofia

Ook heb je de mogelijkheid om de natuur te ontdekken, net buiten de stad. Zo is het bijvoorbeeld leuk om naar de Vitosha mountain te gaan.

4, Uitgaan in Sofia

Hou jij ook wel van een feestje? Dan zit je in Sofia helemaal goed. Ze houden hier zeker van een feestje en in combi met de goedkope drankprijs is dat dus echt ideaal! Zelf ben ik 2 avonden bij Club Alcohol geweest. Zeker een aanrader!

Ook zou je eventueel mee kunnen gaan met een kroegentocht. Ideale manier om een favoriete uitgaansplek te ontdekken.

5, Verblijf in Sofia

Uiteraard is je verblijf ook erg belangrijk tijdens je citytrip Sofia. Dit is al mogelijk voor zeer gunstige prijzen, al kan je er ook voor kiezen om wat luxer uit te pakken. Zelf verbleef ik in hostel Mostel. Echt een uitstekend hostel met prima faciliteiten en een goede ligging, ook geschikt voor grote groepen. Hieronder staan een aantal gunstige deals voor je op een rijtje:

Booking.com