• Menu
  • Menu

Ontdek het prachtige Griekse eiland Zakynthos

Op 15 mei ’21 was er eindelijk goed nieuws! Er kwam weer een reisadvies per land en een aantal vakantiegebieden, waaronder de Griekse eilanden (en dus Zakynthos), gingen weer op geel: reizen was weer mogelijk na anderhalf jaar corona!

Mijn Zakynthos ervaring

Voor mij als echte reisliefhebber duurde het dus ook niet lang, voordat het eerste reisje naar het Griekse eiland Zakynthos gepland stond. En wat ben ik verrast door dit prachtige Griekse eiland. Hieronder zal ik je meer vertellen over mijn ervaring op het Griekse eiland Zakynthos! Uiteraard met een aantal aanraders.

Tip: wij hadden geboekt bij TUI bij het Time to Smile Daisy. Zeker een aanrader! 

Wij hadden er zelf voor gekozen om een huurauto te regelen en dit kan ik ook zeker iedereen aanraden, zodat je op eigen gelegen onderstaande plekjes kan bezoeken.

(lees hieronder verder)

Bekijk hieronder het filmpje dat wij hebben gemaakt tijdens onze vakantie op Zakynthos: 

1, Shipwreck viewpoint

Shipwreck viewpoint Zakynthos

Natuurlijk is het meest kenmerkende punt van Zakynthos het wereldberoemde uitzichtpunt bij het Shipwreck. Het Shipwreck ligt aan het noordoosten van het eiland en is eenvoudig met de auto te bereiken. Hou er wel rekening mee dat je van het viewpoint niet het strandje van de boot kan bereiken. Daarvoor zal je een toer met de boot moeten boeken, aangezien het Shipwreck alleen via zee te bereiken is.

Bij het Shipwreck viewpoint staat 1 hekje waarvandaan je met veel moeite een foto kan nemen van de boot. Echter heb je wel de mogelijkheid om een voetpad te volgen via een rots naar een nog mooier uitzichtpunt. Officieel is dit niet toegestaan en af en toe staat er iemand te controleren, maar wij hadden het geluk dat dit bij ons niet het geval was. Een aanrader dus, zoals je kan zien op de foto.

2, Blue Caves

Blue Caves ontdekken

In het meest noordoostelijke puntje van het eiland vind je de Blue Caves, ook een zeer populair bezienswaardigheid van Zakynthos. Aangekomen bij de Caves ga je eerst met een lange trap naar beneden. Onderweg staan er allemaal ligbedjes, zodat je lekker kan genieten van de zon en bijna beneden heb je 2 plekken om vanaf te springen. Een verfrissende duik nemen is dus zeker mogelijk.

Normaal gesproken vertrekt er ook vanaf beneden een boot om langs de Caves te varen, maar aangezien wij wat later op de middag aankwamen was de laatste boot al vertrokken. Ondanks dat, zeker een leuke plek om gezien te hebben!

3, Porto Limnionas (TIP!)

Porto Limnionas Zakynthos

Dit zeer bijzonder strandje ligt ten zuiden van het Shipwreck punt en ben ik nog op bijna geen lijstje tegengekomen. Echter is dit zonder twijfel het mooiste strandje dat wij hebben bezocht tijdens ons bezoek aan Zakynthos.

Via een enorme kronkelweg kom je uiteindelijk bij het strandje uit. Eventueel heb je de mogelijkheid om op een ligbedje te liggen bij het restaurant of je kan zelf ergens je handdoek neergooien. De avonturieren onder ons hebben de mogelijkheid om van een rots af te springen, maar gewoon een verfrissende duik nemen is ook heerlijk.

De foto’s zeggen genoeg. Ik ben helemaal fan!

Mijn Zakynthos Ervaring

4, Porto Xigia

Porto Xigia Ervaring

Een ander mooi strandje ten zuiden van de Blue Caves is Porto Xigia. Ook dit strandje wordt via een kronkelweg langs de bergen bereikt. Het strandje is kleinschalig en zit goed verscholen, waardoor je mooie foto’s kan maken. Op het strand zijn een paar ligbedjes beschikbaar en er is een restaurant. Hou er wel rekening mee dat dit gedeeltelijk een kiezelstrandje is. Verder heeft het water hier een bijzondere zwavel geur, maakt dat maakt deze bestemming wel weer uniek!

5, Zakynthos-Stad

Nu je toch op Zakynthos bent, is het uiteraard ook een aanrader om een bezoekje te brengen aan Zakynthos-Stad. Het is gezellig om even een rondje door de levendige haven te lopen en vervolgens neer te ploffen op een terrasje voor de lunch, diner of gewoon een drankje. In het weekend is de stad erg levendig en is het hier ook leuk om uit te gaan.

Tip: wij hadden geboekt bij TUI bij het Time to Smile Daisy, vlakbij Zakynthos-Stad. Zeker een aanrader! 

6, Laganas

Ook een bezoek aan Laganas mag niet ontbreken tijdens je verblijf op Zakynthos. Hier heb je de mogelijkheid om gezellig aan de boulevard te dineren of een drankje te doen. Daarnaast vindt hier het bruisende uitgaansleven van Zakynthos plaats met ongelofelijk veel barretjes en nachtclubs.

Helaas was er tijdens ons bezoek aan Zakynthos nog sprake van een avondklok, maar inmiddels heb je weer de mogelijkheid om een fantastisch feest te beleven op het eiland!

7, Porto Zorro

Porto Zorro ervaring

Het derde strandje dat zeker een bezoekje waard is, is Porto Zorro. Dit strandje is gelegen in het zuiden van Zakynthos, net boven het toeristische Banana Beach. Het is een lang, maar kort zandstrand, dat wordt gevormd door een aantal rotsen. Er staan meer dan genoeg ligbedjes en er is een restaurant voor een hapje en een verkoelend drankje.

Dit strandje is zeker een aanrader als tussenstop wanneer je het zuiden van het eiland gaat ontdekken of voor een middagje relaxen.

8, Cameo Island

Cameo Islands Zakynthos

Het Cameo eiland is ook een van de meest populaire bezienswaardigheden op Zakynthos en wordt vaak gebruikt als trouwlocatie. Het eiland is te zien vanaf Laganas en te bereiken via de kenmerkende loopbrug (zie eerste foto).

Op het eilandje heb je vervolgens de mogelijkheid om rechts af te slaan op het strandje, waar kenmerkende Griekse witte lakens hangen. Of je kan doorlopen en komt dan uit bij een barretje. Achter het barretje vind je nog een aantal rotsen, waar je de mogelijkheid hebt om leuke foto’s te maken.

9, Varen & Turtle Islands

Varen & Turtle Islands tips

Tot slot is het ontzettend leuk om tijdens je bezoek aan Zakynthos een middagje een boot te huren. Met de boot kan je vervolgens varen naar Turtle Islands en zijn grot, op zoek naar de Keri Caves en op zoek naar schildpadden. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heerlijk om een middagje lekker te varen.

Zoals je in het filmpje bovenaan kan zien, is het ons gelukt om een schildpad te vinden en zelfs een stukje mee te zwemmen. Heel gaaf!

Eventueel heb je natuurlijk ook de optie om met een grote boot mee te varen en bovenstaande bezienswaardigheden te ontdekken.

Turtle Islands herkennen
Herken je de schildpad?

Tip: wij hadden geboekt bij TUI bij het Time to Smile Daisy. Zeker een aanrader! 

Met bovenstaande mogelijkheden kan het niet anders dan dat je een fantastische vakantie gaat beleven op het Griekse eiland Zakynthos.

Op zoek naar meer tips? Hier vind je mijn ervaring van Athene!

Zie ook: