• Menu
  • Menu

Hét Akropolis: hoogtepunt van Athene

Afgelopen zomer ben ik op bezoek geweest in Athene voor een leuke citytrip. Als je aan Athene denkt, denk je natuurlijk direct aan het rijke verleden van de stad. En dat is niet voor niks, want de rijke geschiedenis van de stad is nog overal in de stad terug te vinden. Benieuwd naar het oude Athene? Dan moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan het Akropolis in Athene. Hieronder kan je zien wat je te verwachten staat bij een bezoek aan de Akropolis.

Akropolis Athene bezoeken

De Akropolis

De Akropolis komt hoog boven de stad uit en brengt je weer even terug naar het verleden. Voordat je dus bij de Akropolis uitkomt, moet je eerst nog een klim naar boven maken, maar ook hier kijk jij je ogen al uit. Het hoogtepunt is natuurlijk het beroemde Parthenon.

Akropolis Athene bezoeken

Zonder twijfel zal dit het Akropolis het hoogtepunt zijn van je stedentrip naar Athene. Die van mij was het in ieder geval zeker! Ook heb je een mooi uitzicht over de stad. Handig is om niet te laat te gaan, want door de enorme populariteit, kan het nogal druk zijn bij het de Akropolis.

Akropolis Athene bezoeken

Tip: ben je student? Neem dan je studentenkaart mee, want dan profiteer je van een hoge korting.

Akropolis Athene bezoeken

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Athene! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je een goede verblijfsplek hebt. Hieronder heb ik een aantal goede suggesties voor je op een rijtje gezet:

Booking.com

Boek je liever een compleet verzorgde reis naar Athene (vlucht, hotel en transfer)? Dat is mogelijk bij: TUI!