• Menu
  • Menu

Handige tips voor je verblijf in Amsterdam

Nu we door de coronacrisis toch wat meer in eigen land verblijven, is het zeker een aanrader om de hoogtepunten in Nederland te gaan ontdekken. En waar kan dat beter dan in onze hoofdstad: Amsterdam. Maar wat zijn de leuke activiteiten om te doen in Amsterdam?

Hieronder zal ik een handig overzicht geven met leuke activiteiten om te doen in Amsterdam en ik zal afsluiten met een tip voor een fantastisch verblijf waar ik heb overnacht halverwege juli 2020.

Leuke activiteiten Amsterdam

Leuke activiteiten

1, Glowgolfen

Een van de leukere actieve activiteiten om te doen in Amsterdam is Glowgolfen. Midgetgolfen maar dan in een indrukwekkende setting. Een donkere, disco-achtige sfeer en daaronder ontzettend leuk om eens gedaan te hebben!

2, Varen door de grachten

De grachten is natuurlijk een van de redenen waarom Amsterdam zo beroemd is en populair onder de toeristen. Daarom is het echt een aanrader om hier lekker een uurtje te gaan varen, zodat je wat meer van de stad ziet op een authentieke manier.

> Hier reserveer je eenvoudig alvast je boottocht.

Varen in Amsterdam

3, Lookout A’dam

Zeker leuk is het om een bezoek te brengen aan A’dam Lookout. Dit is een observatiedek met een pracht uitzicht over de stad. Zo kan je het centrum zien, de haven, de beroemde grachten en je leert bovendien meer van de geschiedenis van de stad. Het hoogtepunt is de schommel, waarmee je op meer dan 100 meter hoogte ‘over de stad heen schommelt’.

Leuke activiteiten Amsterdam - Lookout

4, Madame Tussauds

Een must see tijdens je bezoek aan Amsterdam is Madame Tussauds. Dit indrukwekkende wassenbeeldenmuseum is gelegen aan de Dam en een aanrader voor een leuke activiteit. Ontdek jouw favoriete sterren en maak met hun de leukste foto’s. Van leden van het Koninklijk huis, tot beroemde dj’s. Je vindt ze hier allemaal!

> Hier regel jij alvast je tickets met versnelde toegang.

5, Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon is voor de waaghalzen onder ons. 😉 In dit spookhuis worden waargebeurde verhalen tot leven gewekt. Ontdek de special effects en schreeuw, lach en huiver tijdens deze spannende belevenis.

Nog veel meer leuke activiteiten in Amsterdam, vind je op onze site met boordevol tips over Amsterdam.

Tip voor je verblijf!

Een tip voor een fantastisch hotel in Amsterdam is zonder twijfel het ‘Albus Hotel Amsterdam’. Wat direct opvalt aan dit hotel is de fantastische ligging midden in het centrum. Zo lopen shopliefhebbers zo de Kalverstraat op en de Dam is een paar minuten verder. Voor de gezelligheid ligt het Rembrandtplein om de hoek en ook het Leidseplein is eenvoudig te bereiken. Veel beter kan dus niet!

Leuke activiteiten Amsterdam

De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over designmeubilair. Het bed slaapt heerlijk en er is een groot flatscreen-tv aanwezig. Er is een goede airco en het verlichtingssysteem is automatisch. Maar de meest fantastische faciliteit is de enorme regendouche. Het was echt fantastisch om hier te verblijven (en tijdens corona net wat betaalbaarder dan normaal 🙂 )

Leuke activiteiten Amsterdam - The albus hotel

’s Ochtends heb je de mogelijkheid om voor een kleine vergoeding aan te schuiven bij het ontbijtbuffet. Dit bestaat uit allerlei verse en natuurlijke gerechten en is dus echt een aanrader. Verder heb je de mogelijkheid om hier ’s avonds een drankje te halen aan de bar.

Al met al is dit hotel echt een aanrader voor iedereen die houdt van net dat beetje extra luxe! Hier heb je de mogelijkheid om alvast een reservering te maken en meer informatie te zien.

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn tips vol met leuke activiteiten om te doen in Amsterdam. Nog veel meer reisinspiratie vind je in het overzicht van al mijn artikelen!