• Menu
  • Menu

Reiservaring & handige tips voor Shanghai

In april was het eindelijk tijd voor mijn volgende reis: op naar Shanghai. Hieronder zal ik je wat meer vertellen over mijn reiservaring in Shanghai: kloppen de gedachtes over China? Ook zal ik een aantal leuke activiteiten voor je opnoemen die je daar kan beleven. Door de talloze activiteiten in deze wereldstad en de vriendelijkheid echt een aanrader voor iedereen om te bezoeken.

Mijn eerste indruk van Shanghai

Na een dag in Shanghai te zijn geweest valt direct op hoe anders het daar is, dan hier in Nederland. Direct zal je opvallen dat op elke hoek talloze camera’s te vinden zijn en in de wat drukkere gebieden zijn toezichthouders aanwezig. Ook vinden er op veel plekken security checks plaats. In het begin is dit echt wel even wennen, maar daarna geeft het een veilig gevoel. Het is niet voor niks zo dat de kleine criminaliteit nagenoeg niet voorkomt in de stad: de kans dat je betrapt wordt is veel te groot.

Reiservaring Shanghai

Verder viel natuurlijk direct op hoe extreem groot Shanghai is. Dat moet ook wel met meer dan 27 miljoen inwoners! Daardoor is het eigenlijk wel altijd druk op straat of in de metro. Daarentegen was er zeker geen sprake van chaos: nagenoeg alle scooters en veel auto’s zijn elektrisch waardoor het best stil is op straat.Reiservaring Shanghai

Nadeeltje is wel dat er, zelfs in de grote stad, echt bijna niemand Engels. Gelukkig kan je met aanwijzen en bewegingen ook een eind komen.

Een groot voordeel van de stad is het onwijs goede OV-netwerk. Met de metro kan je echt overal in de stad komen en is bovendien ook nog eens erg goedkoop. Het is even wennen, maar uiteindelijk blijkt dat dit netwerk erg duidelijk is. (En gelukkig wel in het Engels).

Reiservaring Shanghai
Weg naar de Yu Yuan Garden

Hieronder zal ik je wat meer vertellen over de activiteiten die je zeker moet gaan doen in Shanghai voor een leuke reiservaring:

Leuke activiteiten in Shanghai

The Bund:

Een van de plaatsen die je zeker hoog op je ‘to do lijstje’ moet zetten is: The Bund. De Bund is een lange ‘wandelboulevard’, langs de Huangpu-rivier. Vanaf hier worden alle prachtige foto’s gemakat van de skyline van Shanghai. Echt aan te raden om hier met zonsopkomst of ondergang naar toe te gaan, want dan heb je het mooist licht voor je Instagram foto’s. 😉

Reiservaring Shanghai

Verder zijn er ook talloze rooftopbars, met een prachtig uitzicht over de stad. Aanraders daarvoor zijn de hotels Indigo Inn en Ritz. Drankjes zullen hier zeker niet goedkoop zijn, maar met het mooie uitzicht toch zeker een aanrader om een keer gedaan te hebben, zoals je op de foto kan zien.

Reiservaring Shanghai
Uitzicht vanaf rooftopbar Hotel Indigo

(lees hieronder verder)

Booking.com

Oriental Pearl Tower:

De Oriental Pearl tower is de meest indrukwekkende toren van de Shanghai skyline. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan deze toren. Met de lift ga je 350 meter de hoogte in, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Het hoogtepunt boven is de volledig doorzichtige vloer aan de rand van de toren. Durf jij er overheen te lopen? Voor omgerekend omgeveer 20 euro heb je een toegangskaartje voor de toren, die je gewoon makkelijk ter plekke kan kopen. Verder is er ook de mogelijkheid om te dineren in het restaurant van de toren.Reiservaring Shanghai

Verder is het wel goed om te weten dat de Pearl Tower niet de allerhoogste toren is van Shanghai. Dit is namelijk de Shanghai Tower. Nog hoger en dus een nog indrukwekkender uitzicht over de stad. Klein nadeeltje is wel dat de toren niet specifiek is gebouwd voor het toerisme, waardoor daar dus niet heel veel te doen is boven. Zelf ben ik alleen in de Oriental geweest, dus kan niet veel meer vertellen over de Shanghai Tower.

Reiservaring Shanghai

Yu Yuan Garden:

Zonder twijfel is een van de mooiste bezienswaardigheden van Shanghai, is de Yu Yuan Garden. Niet voor niks een van de beroemdste tuin van de stad en ontzettend leuk om te zien. Hier kan je zonder twijfel de meest mooie Insta-waardige foto’s maken ;). Tip: neem je studentkaart mee, want dan profiteer je van korting. Een kaartje zal niet meer dan €5,- kosten.

Hou er goed rekening mee dat het ook hier erg druk kan zijn. Plan dus niet te veel op een dag en neem gewoon rustig de tijd om alles te ontdekken: voor de ideale reiservaring in Shanghai. 🙂

Reiservaring Shanghai

Tempels:

Uiteraard zijn er in Shanghai ook verschillende tempels te bezoeken. Echter is het wel goed om te weten dat Shanghai gloednieuw is gebouwd en dat veel tempels dus zijn nagebouwd en voornamelijk commercieel zijn. Het is zeker leuk om een tempel te bezoeken, maar mocht je een complete rondreis maken door China of Azië, dan zullen de tempels in Shanghai mogelijk wat tegenvallen. Toegang bij de tempels zal niet veel meer dan €5,- kosten.

Reiservaring Shanghai
Tempels tussen de wolkenkrabbers

Musea in Shanghai:

Net zoals veel andere steden, beschikt ook Shanghai over talloze musea. Tijdens mijn reis in Shanghai heb ik een bezoek gebracht aan twee musea:

Shanghai Museum:

Hou jij van kunst en ben je nieuwsgierig naar de oude Chinese kunst? Dan is het leuk om een bezoek te brengen aan dit indrukwekkende museum. Toegang is gratis. Persoonlijk vond ik het jammer dat alle uitleg in het Chinees was, waardoor de tekst rondom de kunstwerken niet te begrijpen was. Het hoogtepunt voor mij was daardoor het gebouw zelf, maar een kunstliefhebber zal zich hier ongetwijfeld goed vermaken.Reiservaring Shanghai

Shanghai Urban Planning Exhibition Center:

Dit museum vond ik persoonlijk een stuk interessanter en echt een aanrader voor iedereen. In het museum hebben ze de volledige stad in het klein nagebouwd, dit is eigenlijk nog steeds heel groot. Verder kan je lezen hoe de stad is opgebouwd in minder dan 100 jaar. En tot slot lees je de plannen waar de stad heen wilt. Erg interessant om te zien allemaal!

Reiservaring Shanghai
Shanghai in het ‘klein’

Huwelijksmarkt bij People’s Park:

Heb jij nog niet genoeg cultuurshocks ervaren in Shanghai en ben je op een zaterdag- of zondag in de buurt van People Square? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de huwelijksmarkt: je weet niet wat je ziet!

Reiservaring Shanghai

Hoe bizar ook, maar in Shanghai bestaat dus nog steeds een huwelijksmarkt. In de weekenden verzamelen de ouders zich in het park om op zoek te gaan naar hun nieuwe schoonfamilie. De profielen die je op de paraplu’s ziet staan zijn voornamelijk prestatiegericht. Daaruit blijkt maar weer hoe hoog de familiedruk ligt in China.

Reiservaring Shanghai

Zelf liepen wij op de zaterdag met een walkingtour over de huwelijksmarkt. Echt heel bijzonder om meegemaakt te hebben.

Uitgaan in Shanghai

Is jouw reiservaring in Shanghai niet compleet zonder een goed feestje te hebben gevierd? Geen zorgen, want voor een goed feestje zit je in Shanghai ook helemaal goed. Kom je in contact met een promotor, dan heb je zelfs de mogelijkheid om elke avond gratis te drinken in verschillende clubs.

Mint: staat bekend als een van de meest bekende westerse clubs van de stad. Bij binnenkomst zie je een aquarium met haaien en verder is de club modern ingericht. De club werkt wel veel met reserveringen, dus zorg ervoor dat je dit van te voren hebt geregeld. Via een promotor zou je hier dus gratis naar binnen kunnen.

Reiservaring Shanghai

Fusion: was zonder twijfel de meest bijzondere club waar ik ben binnen geweest. Hier vind je echt de rijkste Chinezen die een feestje vieren. Erg bijzonder en grappig om een keer te zien. Zonder promotor zou deze club echt niet te betalen zijn.

(lees hieronder verder)

Booking.com

Wil je liever wat rustiger beginnen? Dan is het zeker leuk om een biertje te drinken bij de ‘Beer Lady’: een soort sportcafé gedachte. Je hebt de keuze uit 100en verschillende speciaalbiertjes, die jezelf uit de koeling kan pakken. Daarna nog even afrekenen en genieten maar. De hele dag door worden hier sportwedstrijden uitgezonden.Reiservaring Shanghai

Perry’s: is een andere bar waar je goedkoop kan drinken. Zo zijn er dagelijkse allerlei gunstige aanbiedingen. Sowieso heb je elke dag de mogelijkheid om een bucket drank te halen voor nog geen €5,-. Zeker een aanrader om hier een keer je avond te starten.


Echt alles is dus aanwezig voor een geweldige vakantie in Shanghai. Tijdens mijn reis in Shanghai heb ik ook een bezoek gebracht aan Disneyland Shanghai en Zhujiajiao: de mooiste waterstad van China. Mijn ervaringen daarvoor vind je in mijn andere blogs:

  • Disneyland Shanghai
  • Zhujiajiao

Reiservaring Shanghai