• Menu
  • Menu

Voorbereidingen voor je reis naar China

Binnenkort is het eindelijk tijd voor mijn reis naar China! Door alle voorbereidingen waar ik nu erg druk mee bezig ben, blijkt maar weer dat je niet zomaar even naar China kan. Je zal je echt goed moeten voorbereiden! Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om de voorbereidingen voor een reis naar China in 4 punten op een rijtje te zetten:

Voorbereidingen reis China

1, Paspoort / Visum

Het lijkt vanzelfsprekend, maar ook als je reis naar China, moet je de beschikking hebben over een paspoort. Allereerst dient dit paspoort 6 maanden nadat je het land verlaat nog geldig te zijn en daarnaast dien je al in het bezit te zijn van je paspoort wanneer je het visum gaat aanvragen.

Het visum van China is helaas een wat groter gedoe, dan de visa van de meeste andere landen. Doordat de procedure ook wat langer kan duren, is het zeker aan te raden om je visum op tijd aan te vragen. Dit kan je doen door het invullen van het formulier van het Chinese Visa Application Center (in het Engels). Vervolgens kan je dit formulier aangetekend opsturen of brengen naar Den Haag. Je aanvraag duurt ongeveer een week en in die week heb je niet de beschikking over je paspoort. Als alles goed gaat, kan je je paspoort met visum na een week ophalen. Hieronder heb ik de andere dingen gezet die je zal moeten inleveren:

  • Pasfoto
  • Paspoort
  • Reisplan (met vluchtschema en hotelboekingen).
  • Voor student: bewijs van inschrijving. Werknemer: werkgeversverklaring.
  • Online ingevulde formulier van het Application Center.
  • Kosten zijn ongeveer €126,-

Voorbereidingen reis China

2, Vaccinaties

Is dit je eerste reis naar Azië? Dan zal jij je zeker moeten laten inenten. Dit kan vaak bij je eigen huisarts of bij de GGD. Waarschijnlijk zal je sowieso de dtp-vaccinatie moeten nemen en Hepatitis A. Afhankelijk van de reis die je maakt moet je mogelijk ook Malariapillen meenemen.

Het is natuurlijk ook verstandig om goed voorbereid je medicijnen mee te nemen, zoals deet tegen de muggen en ontstekingsremmers. Ten slotte ben je ver van huis.

Voorbereidingen reis China

3, Vlucht & verblijf

Waarschijnlijk zal je op het moment van boeken van je vlucht de keuze hebben uit de tweede bekende maatschappijen: KLM & Lufthansa. KLM vliegt rechtstreeks naar Beijing en Shanghai. Met Lufthansa zal je waarschijnlijk overstappen in Duitsland, maar is mogelijk wat goedkoper dan KLM. Eventueel kan je de vluchten vergelijken via deze handige vergelijker.

Verblijf: je volgende belangrijke keuze die je zal moeten maken, is je verblijf. Hieronder staan een aantal gunstige deal op een rijtje:

Booking.com

Hou er rekening mee dat je vlucht en verblijf al geboekt moet zijn, voordat jij je visum gaat aanvragen!  

4, Overige benodigdheden

Uiteraard zijn er ook nog andere benodigdheden die handig zijn om van te voren te regelen. Denk daarbij niet alleen aan wereldstekkers, geschikte kleding en een goede tas, maar ook aan:

  • In China wordt natuurlijk niet betaald met de Euro, maar met de Yuan. 1 euro is ongeveer 7,75 Yuan, wat natuurlijk wat schommelt door de koers. Bovendien is het handig om te beschikken over een Creditcard, omdat je op de meeste plekken niet zal kunnen pinnen.
  • In China worden bepaalde websites, zoals Facebook en Whatsapp geblokkeerd. Mocht je hier toch graag gebruik van maken, dan kan je een beveiligde VPN-verbinding downloaden. Dit zou je dan al in Nederland moeten downloaden. Wel op eigen risico natuurlijk. 😉 Eventueel kan je ook een andere chat apps downloaden om iedereen op de hoogte te houden. Bijvoorbeeld We-Chat.

Begin april zal ik een aantal weken Shanghai gaan ontdekken. In een volgende blog zal ik op de hoogte houden van de leuke activiteiten die er te doen zijn in Shanghai! Alvast veel succes met je eigen voorbereidingen voor je reis naar China!

Booking.com