• Menu
  • Menu

Ervaring in Lissabon: dit waren mijn hoogtepunten!

Eind november heb ik een bezoek gebracht aan Lissabon tijdens een stedentrip van vier dagen. In deze 4 dagen heb ik veel gezien en gedaan in de stad. Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaring van de hoogtepunten in Lissabon.

Tip: regel hier direct je Lissabon Card voor extra veel voordeel! 

Melvin in Lissabon

Allereerst was het ontzettend leuk om in november in Lissabon te zijn, want daardoor was de stad in de nacht al compleet gehuld in kerstsfeer. Dat maakt de avond toch net weer een beetje gezelliger!

Kerstsfeer in Lissabon

Alfama

Tram 28

Overal lees je van alles over tram 28, maar persoonlijk zou ik de tram afraden. Je staat namelijk zo minstens een uur te wachten voordat je hutje mutje kan gaan zitten in de tram. Zoek in plaats daarvan een alternatieve tram, die bijna een vergelijkbaar rondje maakt en veel leger is. De trams maken de stad natuurlijk wel net dat beetje fotogenieker!

Mijn ervaring in Lissabon: dit waren mijn hoogtepunten!

Ontdek de oude wijk Alfama

Alfama is het beeld van het Lissabon wat ik mij van tevoren had voorgesteld en heb ik bezocht tijdens een walkingtour door de stad. Deze week is als een van de weinige plekken in Lissabon ongeschonden gebleven tijdens de zware aardbeving uit de 18e eeuw.

Door het hoogteverschil geniet je bovendien van een fantastisch uitzicht. Bijzonder extraatje is dat je veel huizen gezichten zult zien van (oud)bewoners. Zo is deze wijk toch net een beetje persoonlijker geworden.Ontdek de oude wijk Alfama

Geniet van het uitzicht bij Miradouro

Vanaf Miradouro de Santa Luzia geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier valt het ook goed op hoe groot Lissabon eigenlijk is. Een uitzicht foto mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad. 😉

Geniet van het uitzicht bij Miradouro

Santa Justa

Dominicanenkerk

Tijdens mijn ervaring in Lissabon heb ik een bezoek gebracht aan 1 kerk (gratis toegang): de Dominicanenkerk Santa Justa. Deze kerk komt uit het jaar 1241 en is aan de binnenkant compleet verbrand geweest. Dat geeft een zeer bijzonder effect aan dit gigantische gebouw. Zeker de moeite waard om even een blik te wagen als je toch in de buurt bent.

Dominicanenkerk

Belém

Tip: regel hier direct je Lissabon Card voor extra veel voordeel in Belém! 

Jerónimos Monastery

Het voormalige klooster in Belém kan je combineren met een bezoek aan het archeologische museum (je kan alleen een combi ticket kopen voor beide). Tijdens onze walking tour vertelde onze guide dat J.K. Rowling regelmatig in Lissabon is geweest ter inspiratie voor de bekende Harry Potter boeken. Tijdens mijn bezoek aan de Jerónimos Monastery herkende ik zeker een bekend element terug! Jij ook? Zeker de moeite waard!

Regel hier direct je tickets: 

Jerónimos Monastery

Padrão dos Descobrimentos

Dit bijzondere monument is gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreiziger. Deze vind je op de zijkant van het monument. Voor het monument ligt een enorme kaart waar de plekken worden afbeeld die zijn ontdekt door Portugese ontdekkingsreiziger.

Ervaring Lissabon

Als huidige ‘ontdekkingsreiziger’ vond ik deze plek natuurlijk helemaal leuk. Als je vanuit het Monastery richting de toren van Belem loopt kom je deze bezienswaardigheid vanzelf tegen aan de boulevard.

Ervaring Lissabon

Toren van Belém

In Belém vind je de oude toren van Belém. De toren is oorspronkelijk gebouwd tussen 1514-1520 om de stad te beschermen. Zelf heb ik de toren gezien vanuit een boottocht!

Ervaring Lissabon

Pastéis de Belem

In Belém is het een absolute must om de beroemde Pastéis de Belem uit te proberen. In Belém vind je de eerste bakkerij van de Pastéis, die nog steeds onovertroffen is. Voor zo’n populair gerecht vond ik ze bovendien erg goedkoop. Rond de €1,70 per stuk. Zeker de moeite waard.

Je hebt de mogelijkheid om te eten in de bakkerij zelf of je kan afhalen. Hou er rekening mee dat op bepaalde momenten van de dag de rij behoorlijk kan toenemen!

Varen!

Hoe leuk is het om een rondje te gaan varen tijdens je bezoek aan Lissabon. De haven van Lissabon vind je in Bélem en dit is de opstapplek voor vele boottochtjes. Zeker een aanrader om gewoon even te genieten van het zonnetje op het water!

Reserveer hier direct je boottocht bij zonsondergang!

Ervaring Lissabon

By Night

Pink Street

Lissabon staat bekend om haar bekende nachtleven. Ook ten tijden van mijn bezoek tijdens de pandemie was het nachtleven gewoon geopend tot 06.00 ’s ochtends.

Pink Street wordt op de meeste blogs aangeraden, maar vond ik zelf erg tegenvallen. De muziek is zeer alternatief, wat uiteraard helemaal prima is, maar niet helemaal mijn ding. Mocht je daar wel van houden, dan zit je hier zeker goed!

Lust in Rio

Een club in Lissabon die ik wel zeker de moeite waard vond, is Lust in Rio. Een zeer grote nachtclub die tot in de late uurtjes de nieuwste hits draait. Erg gezellig!

Hou er wel rekening mee dat het betaalsysteem hier wat apart werkt: je krijgt namelijk van te voren een kaartje die wordt afgestempeld bij het halen van een drankje. Bij een bepaald bedrag moet je het kaartje afrekenen en het restant op het einde. Beetje een omslachtig oud systeem, maar dat mocht de pret niet drukken!

Ervaring Lissabon

Hostel

Tijdens mijn bezoek aan Lissabon verblijf ik in het Lisbon Destionation hostel en heb daar een fantastische ervaring beleeft.

Lisbon Destionation hostel ervaring

De kamers zijn namelijk zeer netjes en beschikken over genoeg privacy door de schotten voor het bed. Eventueel heb je ook de optie om te kiezen voor een privé kamer. Het hostel beschikt over een gezellige gemeenschappelijke ruimte, omringd door planten, met tafeltennis, biljart en genoeg zitplek. Tegen betaling kan je gebruik maken van de keuken (iets bestellen of zelf koken).

Leuk extraatje is dat het hostel is gelegen op de tweede verdieping van het oude treinstation van de stad. Veel centraler kan dus niet!

Zeker een aanrader. Hier kan je meer informatie vinden, mocht je nieuwsgierig of geïnteresseerd zijn.

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn ervaring van mijn stedentrip in Lissabon. Ik wens je in ieder geval alvast veel plezier met jouw stedentrip!

Lees ook:

Tip: regel hier direct je Lissabon Card voor extra veel voordeel!