• Menu
  • Menu

Handige tips voor je verblijf van 48 uur in Parijs

Handige tips voor een verblijf van 48 uur in Parijs

Daar ben ik weer! In deze blog zal ik je tips geven die handig zijn als je van plan bent om zo’n 48 uur in Parijs te verblijven en je veel wilt zien. Mocht je langer blijven, dan zijn de tips natuurlijk ook best handig. 😉 Zo komen er leuke activiteiten, plekken en een goed hotel aan bod. Hopelijk heb je iets aan de tips en mocht je nog vragen hebben, laat het me dan zeker weten!

Onze reis naar Parijs

Yes, op de donderdag was het eindelijk weer een tijd voor een reisje. Al vroeg in de ochtend vertrokken wij naar Amsterdam Centraal, want daar kwam de Thalys om ons naar Parijs te brengen. Alternatieve opstap locaties in Nederland zijn: Schiphol en Rotterdam. De Thalys doet er iets minder dan 3 en half uur over om in Parijs te zijn en is daarmee dus een veel beter (en milieubewuster) alternatief dan het vliegtuig en de auto.

Eenmaal aangekomen in Parijs, hebben wij 2 OV dagkaarten voor twee dagen (Paris Visite) gehaald. Parijs is natuurlijk een zeer grote stad, waarbij de bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Reizen met het OV (vooral de metro) is daarbij aan te raden. Mocht je het metronetwerk maar ingewikkeld vinden, dan vul je gewoon in Google Maps in waar je heen wilt en zij stippelen dan de route voor je uit. Daar heb je geen speciale apps meer voor nodig!

Leuk hotel in Parijs

Wij besloten allereerst om onze spullen naar het hotel te brengen. Wij hebben er dit keer voor gekozen om te verblijven in Hotel Off Paris. Dit hotel is net buiten het toeristische gedeelte gelegen, maar wel zeer goed bereikbaar met het OV. Bovendien is het hotel ook erg bijzonder, want dit hotel is namelijk een soort van boot, die direct gelegen is op de Seine. We hebben dus letterlijk op de Seine geslapen!

Stedentrip Parijs

Verder beschikt het hotel over een goed ontbijt, met enkel verse producten en over een klein zwembad dat uitkijkt over de Seine. Echt grappig, met een grote gouden unicorn zwemband. Het verhoogt meteen het vakantiesfeertje!
Het hotel is wat aan de prijzige kant, maar helaas is er bijna geen goedkoop hotel in Parijs meer te vinden. Als je al vroeg boekt, zijn de prijzen veel aantrekkelijker. Wij vinden Hotel Off zeker een aanrader.

Montmartre & Sacré Cœur

Citytrip in Parijs

Vanuit het hotel zijn we met het OV direct doorgereisd naar de Sacré Cœur die je vindt in de wijk Montmartre. Daar natuurlijk eerst even bijgekomen bij een terrasje met een late lunch, om vervolgens door deze indrukwekkende schilderswijk te wandelen. Bijzonder om te zien hoe een wijk in een aantal jaar zo ontzettend kan veranderen, maar toch haar originele charme heeft behouden, in tegenstelling tot veel andere plekken in Parijs.. Uitstekend voor Insta foto’s dus. 😉

Verder waren ze druk bezig met het opbouwen van een groot jaarlijks evenement, het oogstfeest, wat uiteraard ook erg leuk was om een te zien. Weet je dat het je op de hellingen van Montmartre diverse wijngaarden kunt vinden?

De middag werd afgesloten met een wandeling langs de Notre-Dame, Hôtel de Ville (stadhuis van Parijs), die op dit moment druk gerestaureerd werd en het museum Centre Pompidou. Achter het museum vind je bij de parkeergarage een tekening van Banksy. Hierna hebben we in een zijstraat van de bekende straat Rue de Rivoli een welverdiende pizza gegeten. Eigenlijk zie je daar op loopafstand veel bekende gebouwen van Parijs bij elkaar.

Overigens werd het straatbeeld in dit gedeelte van de stad op dat moment gekenmerkt door milieuactivisten met wegblokkades en andere acties, wat wel weer een aparte sfeer gaf aan het straatbeeld. Maar uiteraard goed dat ze zich inzetten!

Dag 2: Catacomben en meer

De dag begon al op tijd in het hotel met een vers ontbijtje in het hotel, want wij hadden om 10.30 gereserveerd bij de Catacomben van Parijs. Dit is een van de populairste attracties van Parijs, waardoor reserveren dus echt een aanrader is. Amper een kwartier na openingstijd stond er al een rij van meer dan een uur, maar daar hadden wij gelukkig geen last van.

Handige tips stedentrip

Ontdek de Catacomben van ParijsDe Catacomben van Parijs is een ondergrondse begraafplaats die onder een deel van Franse hoofdstad loopt. Hier zijn de botten verzameld van miljoenen Parijzenaren van honderden jaren oud. Je moet dus niet heel angstig zijn aangelegd. Persoonlijk vond ik het een onwijs gave ervaring.

Middels een route van 1,7 km heb je de mogelijkheid om met een gids of audiotour wat meer van de geschiedenis te leren, maar allereerst moet je een afdaling maken van 25 meter aan trappen. Wij hebben ongeveer een uurtje gedaan over de route en deze wil ik zeker aan iedereen aanraden.

Tip: In de catacombes is het 14 graden, dus kleed je niet te zomers aan, maar ook niet te warm in de winter. Je moet aan het eind trouwens weer 112 treden omhoog!

Eiffeltoren en Montparnasse

Na deze indrukwekkende ondergrondse tour, was het tijd om te profiteren van het herfstzonnetje. Dus we besloten om een bezoek te brengen aan de Eiffeltoren, zodat we daar uiteraard een klassieke foto met de Eiffeltoren konden maken. 😉 We hebben ervoor gekozen om niet de Eiffeltoren in de gaan, want wat een rijen staan daar zeg.. Mocht jij dat wel heel graag wil, zorg dan echt dat je van te voren priority tickets hebt besteld. Of neem heel veel geduld mee. 🙂

Foto met de Eiffeltoren

Nadat we een klein stukje gewandeld hadden in de omgeving van de Eiffeltoren, besloten we om naar Montparnasse te gaan. Hier staat het hoogste gebouw van Frankrijk: de Tour Montparnasse. Deze toren bestaat grotendeels uit kantoorgebouwen, maar op de 56e verdieping is er een restaurant en expositieruimte aanwezig. Met de trap loop je vervolgens naar de 59e verdieping, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Eiffeltoren. Dit is echt een van mijn aanraders, maar zorg er uiteraard wel voor dat er een heldere lucht is, in verband met de kwaliteit van het uitzicht.

De lift gaat in 38 seconden naar 195 meter en vanzelfsprekend zijn de drukste tijden rondom de schemering.

Uitzicht over de Eiffeltoren

Varen over de Seine

Aan het eind van de middag wilden we graag nog wat doen, maar wat vooral niet te inspannend was na de afgelopen twee intense dagen. Dus we besloten om lekker een uurtje te gaan varen over de Seine. Een goede manier om weer veel van Parijs te zien, maar dan lekker lui op (of in) een rondvaartboot. Heerlijk met het zonnetje dat scheen en weer een leuke invalshoek om nog wat foto’s te maken. Ik ben sowieso al dol op varen door de grachten, dus deze activiteit kan ook niet anders dan een succes zijn!

Varen over de Seine in Parijs

Nog wat praktische tips: de meeste boten vertrekken in de buurt van de Eiffeltoren. Vertrektijd is op zonnige dagen om het half uur. Het is handig om van te voren alvast je tickets te regelen, zodat je sneller kan aansluiten in de rij.

Eifeltoren by night

Na lekker gedineerd te hebben in de buurt van de Eiffeltoren, wilde we de toren uiteraard ook nog even bij nacht zien. Elk jaar wordt de toren weer een andere kleur en dit jaar was dat goud in verband met de 130ste verjaardag van de Eiffeltoren.

Tour de Eiffel by night

Een tip voor mooie foto’s van de Eiffeltoren is het plein Trocadéro. Vanaf dit verhoogde plein kan je prachtige foto’s maken en bovendien heb je aan de andere kant van het plein allerlei gezelligs restaurants en bars.

Dag 3

De laatste dag stond in het teken van de terugreis met de Thalys. Ik heb 48 heerlijke uren in Parijs beleefd en raad jou ook zeker aan om dit op korte termijn te gaan doen. Het is nu namelijk zo makkelijk om in Parijs te komen met de Thalys!

Mocht je nog wat langer hebben dan 48 uur, dan raad ik je ook zeker aan om een daguitstapje te doen. Bijvoorbeeld naar het paleis van Versailles!

Tot de volgende blog!

Ps: Een van mijn favoriete steden in Europa is Praag, heb je mijn blog over deze leuke stad al gelezen?