• Menu
  • Menu

24 uur in Berlijn : wat te doen?

Begin maart was ik uitgenodigd voor de Partner Academy van Get Your Guide in Berlijn. Dat was een goed excuus voor mij om een kort bezoekje te brengen aan Berlijn. Ik vloog vroeg in de ochtend, waardoor ik de hele dag de tijd had om Berlijn te gaan ontdekken. Hieronder vind je mijn aanraders om te doen als je maar 24 uur in Berlijn bent.24 uur in Berlijn : wat te doen?

Doe een walking tour!

Persoonlijk zou ik je willen aanraden om mee te gaan met een walking tour. Dit is namelijk de meest omvattende manier om een deel van Berlijn te zien. Ik had gekozen voor de Discover Berlijn tour van Get Your Guide. Handig, want dit was een van de weinige tours die ook in de middag begon en de tour was bovendien niet zo duur. De tour duurt ruim 4 uur, dus ik was heel benieuwd naar hoe het zou worden.

Tijdens de tour word je meegenomen door de geschiedenis van Duitsland. Zo heb ik geleerd over Berlijn dat in de 13e eeuw nog een klein vissersdorpje is, maar uiteindelijk is uitgegroeid tot de wereldstad zoals we dat nu kennen.

Walking tour door Mitte district

Verder leer je meer over hoe Duitsland uiteindelijk 1 land is geworden, je leert over de gevolgen die na WO l & ll nog steeds merkbaar zijn in het land en je zal uiteindelijk afsluiten met de Koude Oorlog, waarvan de voormalig Berlijnse Muur toch wel karakteriserend is.

Tijdens de tour kom je vanzelfsprekend ook langs veel bezienswaardigheden in de stad. Zo loop je langs de musea op Museum Island. Uiteraard mogen de Reichstag en Checkpoint Charlie ook niet ontbreken.

Activiteiten in Duitsland

Verder zal je op de plek uitkomen waar voorheen de bunker van Hitler heeft gestaan en zie je een stukje van de originele Berlijnse muur. Ook de Humboldt Universiteit, het State Opera House en de Kathedraal van Berlijn zullen niet ontbreken. Los van nog veel meer bezienswaardigheden.

Persoonlijk vind ik de afwisseling van historie en mooie bezienswaardigheden zien erg leuk. In combi met het zonnetje dat zelfs nog even ging schijnen was het echt een top dag.Wat te doen in Berlijn?

Overige activiteiten die leuk zijn om je dag mee op te vullen zijn:

  • TV-Tower: breng een bezoek aan de hoogste toren van Berlijn en geniet van een prachtig uitzicht over de stad.
  • AlexanderPlatz: plof lekker neer op een terrasje en geniet van wat te eten of te drinken.
  • Rijksdag: wil jij graag een bezoek brengen aan de Rijksdag? Zorg dan dat je van te voren je ticket hebt gereserveerd. Er mogen maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen.

Verder is er natuurlijk nog ontzettend veel meer te doen in Berlijn, maar helaas had ik maar 24 uur.

24 uur in Berlijn: wat te doen?

Hotel

Ik heb 2 nachten verblijven in het Hotel Royal Leonardo Alexanderplatz. Een groot, centraal gelegen hotel met prima kamers. Alles is aanwezig wat je nodig hebt. Ook het ontbijtbuffet is erg goed en in de avond heb je de mogelijkheid om te dineren in het restaurant of een drankje te drinken bij de bar. Ook handig is dat er een supermarkt om de hoek zit. Echt een aanrader dus!

Hotel Royal Leonardo Alexanderplatz

Hopelijk heb jij nu een aantal ideeën om te doen in Berlijn voor 24 uur. Ik wens je alvast veel plezier!