• Menu
  • Menu

De keizerlijke stad Hue & de beroemde Hai van Pas

Hue staat bekend als de keizerlijke oude stad, waar een aantal indrukwekkende historische gebouwen te zien zijn. Echter staat Hue ook bekend als een plek met een wat saaiere uitstraling, waardoor je hier zeker niet te lang moet blijven. Een volledige dag in Hue is meer dan voldoende.
Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring in Hue en de Hai van Pass.
Na de stop bij de DMZ was het nog zo’n 2 uur rijden naar Hue, waardoor ik wat later in de middag aankwam bij het hostel. Dit keer heb ik gekozen voor het Vietnam Backpacker Hostel in de meest gezellige straat van de stad.

Wat meteen opviel aan het hostel is dat de kwaliteit van leven wel echt wat minder is in Hue. Niet alleen bij dit hostel, maar ook bij anderen. Wel had het hostel een gezellige sports bar, waar ‘s avonds een uur lang gratis bier gedronken kon worden en er werden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een pubquiz. Een goede plek dus om in contact te komen met andere backpackers.
Helaas was het weer behoorlijk slecht op het moment dat ik in Hue was (lees non stop miezer regen voor 36 uur), wat natuurlijk wel invloed heeft gehad op mijn impressie van de stad. Doordat ik nogal vermoeid was van de eerdere dagen, besloot ik even rustig aan te doen en wat dingen te regelen voor de volgende dagen.

(lees hieronder verder)

Booking.com
De volgende dag ging ik namelijk met een easy rider de 5 hoogtepunten van de stad bezoeken. Rond 10 uur werd ik opgehaald om een bezoek te brengen aan de Khai Dinh Tomb. Deze tombe staat helemaal in het teken van het voormalig regime van Khai Dinh en was best indrukwekkend om gezien te hebben. Een goed begin van de dag dus!

Khai Dinh Tomb

Daarna bracht ik een bezoek aan het abandoned waterpark. Dit had een enorm waterpark moeten worden, maar dit project is uiteindelijk nooit afgemaakt, waardoor er een enigszins griezelige sfeer hangt bij het waterpark.
Waterpark HUE
Ik werd door de easyrider op zo’n 15 minuten van het waterpark afgezet, waardoor het voor mij een hele belevenis was om het waterpark te vinden. Eenmaal daar aangekomen, had ik de mogelijkheid om even aan te sluiten bij een groepje. Doordat het weer wat minder was, versterkte dat wel weer het ‘verlaten’ gevoel bij het waterpark. Echt een aanrader dus!
Abandoned waterpark hue
Vervolgens brachten we een bezoek aan de American Bunker, een plek die werd gebruikt in de Vietnam War. Niet heel bijzonder, maar het lag wel goed op de route en er was een mooi uitzicht over zee.
American Bunker
Als een na laatste stop brachten we een bezoek aan de Thien Mu pagode. Dit is echt een enorme pagode, waar het zeker de moeite waard is om even doorheen te lopen. Ander voordeel is dat de pagode gratis is.
Thien Mu pagode
Als laatste activiteit stond de Imperial City op de planning. Dit is de meest bekende bezienswaardigheid van Hue en is een enorm, half verwoeste, keizerlijke stad. Het is een enorm complex met allerlei mooie plekjes en echt weer even heel wat anders dan de andere activiteiten in Vietnam. Je zou makkelijk 2-3 uur kunnen ronddwalen in deze stad. Doordat het in mijn geval nogal regende, moet ik wel eerlijk zeggen dat de uitstraling nogal treurig was.
Imperial City ervaring
In de avond heb ik nog een aantal gezellige mensen leren kennen in het hostel en hebben we de dag met een aantal gezellige drankjes, kaartspelletjes en een pubquiz afgesloten.
Keizerlijke stad in Hue
De volgende stad stond voor mij de wereldberoemde Hai van Pass op het programma. Dit is een indrukwekkende weg tussen de bergen, tussen Hue en de stad Da Nang.
Uitzicht
Normaal gesproken doe je deze route met een motor, maar doordat het weer nog steeds slecht was, heb ik ervoor gekozen om de route met een jeep af te leggen. Dit was een oude Sovjet jeep van meer dan 50 jaar oud en dus een hele belevenis.
Reiservaring Hue
De eerste stop van de jeep was bij een oude begraafplaats, waar werd verteld hoe de Vietnamezen denken over de dood. Ze geloven hier namelijk erg in het ‘after life’, waardoor met weinig angst naar de door wordt toegeleefd. Wel is daardoor het ‘gedenk te sterven’ gedachte nog erg van belang.
Tweede stop was op een prachtige plek aan het strand, waar we gingen lunchen. Normaal gesproken heb je dan ook de mogelijkheid om lekker te gaan zwemmen, maar doordat weer dus tegen viel, ging dat niet door.
Reiservaring Hai van Pass
Na de lunch was het dan eindelijk tijd voor de Hai van Pass. Een prachtige bergrit waar we een aantal stops hebben gemaakt voor foto’s. Helaas was door het slechte weer het zicht wat beperkter dan normaal, maar ondanks dat hebben we even goed een behoorlijk indrukwekkend uitzicht gehad!
Uitzicht Hai van Pass
Ook zijn we op een plek een nest van 8 puppy’s tegen gekomen, waar uiteraard goed voor gezorgd wordt.
Puppy's
Uiteindelijk kwamen we aan het eind van de middag aan in het relaxte Hoi An. Hier is het tijd om even rustig bij te komen, aangezien de afgelopen dagen behoorlijk intens waren met veel activiteiten, gezelligheid en reizen.
Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring en tips in Hue!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je reis naar Vietnam? Hier vind je mijn overige blogs met mijn reiservaring in Vietnam:

Booking.com

Mijn ervaring in Vietnam zie je hier: