• Menu
  • Menu

Reiservaring en handige tips voor Chiang Mai

Chiang Mai was zonder twijfel de leukste plek waar ik ben geweest tijdens mijn reis in Thailand. We zouden hier oorspronkelijk maar een paar dagen verblijven, maar hebben dit uiteindelijk verlengd met een week. Hieronder zal ik je wat meer vertellen over mijn reiservaring in Chiang Mai met wat handige tips:

Reiservaring backpacken Thailand

Wat te doen?

Doi Inthanon:

Doi Inthanon: is de naam van de hoogste berg en nationale park van Thailand. Het is best even een uitdaging om hier te komen. Je bent namelijk zo 4 uur onderweg. Dit kan je doen door een auto te huren of een scooter. (van te voren wel goed foto’s maken, zodat je niet wordt opgelicht door schade die er niet was 😉 )

Reiservaring backpacken Thailand

De berg bestaat dus uit een enorm nationaal park waar je van alles kan doen. Het hoogste punt ligt op 2580 meter, met een betoverend uitzicht: als er geen mist is.. Wij hadden dus behoorlijk veel pech zoals je kan zien op de foto’s.

Reiservaring backpacken Thailand

Verder kan je hier nog mooie hikes maken naar watervallen, tempels bezoeken en bijzondere plekken ontdekken.

Reiservaring backpacken Thailand

De terugweg duurde gelukkig maar 2 uur, dus zeker een aanrader! Zorg er wel voor dat je hier of blijft overnachten of voor het donker naar huis gaat, want er is bijna geen verlichting op de weg en je weet nooit wat je tegen komt..

Reiservaring Chiang Mai
Het betoverende uitzicht, als er geen mist is bij de Doi Inthanon

Grand Canyon:

Mocht je zin hebben om een dag even wat relaxter te doen, dan is het leuk om de ‘Grand Canyon’ van Chiang Mai te bezoeken. Het water is van een warme temperatuur, dus het is heerlijk om hier even lekker te zwemmen. Ook heb je de mogelijkheid om van rotsen te springen tot 8 meter hoogte.

Reiservaring Chiang Mai

Doi Suthep:

Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Chiang Mai, is de Doi Suthep. Deze berg is een stuk lager dan de Doi Inthanon, maar bovenop de berg staat een prachtige gouden tempel die je zeker gezien moet hebben. Dit is misschien wel de mooiste tempel die ik heb gezien tijdens mij reis in Thailand.

Reiservaring Chiang Mai

Overige activiteiten:

Er zijn verder echt nog talloze activiteiten mogelijk in Thailand. Bijvoorbeeld met dieren. Echter worden deze dieren vaak heel slecht behandeld, waardoor wij hebben besloten om hier niks mee te doen. Mocht je wel graaf iets willen doen met olifanten, dan raad ik het ‘Elephant Carer Home’ aan. Hier heb je de mogelijkheid om olifanten te wassen en van alles over ze te leren. Bovendien wordt hier niet op ze gereden, wat heel slecht is voor de beestjes!

Booking.com

Vanaf Chiang Mai is het zeker een aanrader om een dagtripje te maken naar Chiang Rai. Hier zijn echt prachtige tempels. Helaas hadden wij hier te kort tijd voor, maar het is een absolute aanrader.

Uitgaan in Chiang Mai

Hou jij wel van een drankje en een feestje? Ook dan zit je in Chiang Mai helemaal goed. In de loop van de avond zijn onwijs veel vakantiegangers te vinden de club: Zoe in Yellow. Dit is een mix van club en bar. De prijzen voor drankje zijn hier prima en de muziek was top! Grootste nadeel van de club was dat deze al om 00.00 sluit. Maar het voordeel is dat je weer op tijd Chiang Mai kan ontdekken de volgende dag.

Reiservaring Chiang Mai

Wil je toch wat langer feesten? Dan heb je tot 01.00 nog de mogelijkheid om naar Club Spicy te gaan. Dit is ook zeker een gezellige nachtclub om de avond af te sluiten. Daarna is helaas niks meer open, omdat er na 01.00 geen drank meer mag worden geschonken in het noorden.

Wil je toch heel graag nog een drankje doen? Ga dan op zoek naar een lokaal tentje en bestel ‘a cup of tea’. 😉

Verblijf in Chiang Mai

Uiteraard is je verblijf ook een belangrijke keuze in Chiang Mai. Zelf verbleven wij in het Nanya hotel. Echter een aanrader! Grote bedden en mooie kamers. Mocht dit niks voor je zijn dan heb ik hier nog twee alternatieven voor je uitgezocht:

Booking.com

En verder?

Na je verblijf in Chiang Mai is het natuurlijk weer tijd om door te reizen. Dit zou je kunnen doen naar Pai of door te vliegen naar het zuiden. Je hebt daar de keuze uit Krabi of Phuket. Zelf hebben wij er voor gekozen om door te vliegen naar Krabi en daar de boot te pakken naar Koh Phi Phi om vanaf daar, na een paar dagen, door te reizen naar Phuket.

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring van Chiang Mai. Van plan om een aantal eilanden te bezoeken in Thailand. Mijn reiservaring over de eilanden in Thailand lees je hier!