• Menu
  • Menu

Reiservaring en handige tips voor bezoek aan de Thaise eilanden

Tijdens je vakantie in Thailand, zal je ook zeker een aantal mooie eilanden moeten bezoeken in het zuiden van Thailand. Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring op de eilanden van Thailand: Koh Phi Phi, Koh Pha Ngan en Koh Tao.

Koh Phi Phi:

Het meest zuidelijke toeristische eiland van Thailand is Koh Phi Phi en kan je bereiken met de boot via Krabi of Phuket. Op het eiland kan je allerlei leuke activiteiten doen of gewoon lekker genieten van het strand.

Long Beach

Zonder twijfel is Long Beach het mooiste strand van Koh Phi Phi. Je kan het strand bereiken via een ‘jungle route’ van 20 minuutjes, wat zeker een aanrader is om te doen of je kan met een longtailbootje naar Long Beach. Heerlijk om hier even te zwemmen en te genieten van het zonnetje.

Reiservaring Koh Phi Phi

Uitzichtpunt

Een tweede leuke activiteit op Koh Phi Phi is het bezoeken van het viewing point. Het kan wel wat warm worden bij het beklimmen van de trappen en bergweggetjes, maar het uitzicht zal zeker de moeite waard zijn! Ook is het bijzonder om te zien hoe klein het bewoonde gedeelte van het eiland eigenlijk is. Ook is het verschil tussen de 2 baaien enorm in kleur, zoals je kan zien.Reiservaring Koh Phi Phi

De klim is best even een uitdaging met het zonnetje, maar zeker de moeite waard!

Reiservaring Koh Phi Phi

Phi Phi dagtrip

Een aanrader om te doen is een dagtrip met een longtailboot langs alle hoogtepunten rondom Phi Phi. De dagtrip is van 10.00-19.00, maar je kan ook kiezen voor een verkorte versie die begint om 13.00. Voor omgerekend zo’n €25,- zie je alle hoogtepunten rondom Phi Phi.

Reiservaring Koh Phi Phi

Zo begin je de dag met wat snorkelen waar je allerlei bijzondere vissen ziet. Daarna was het tijd voor een uur pauze op Bamboo island. Weinig bamboo gezien, maar het strand was wel prachtig. Daarna zijn we langs een mooie grot gevaren en was er op nog een plek de mogelijkheid om te snorkelen.

Reiservaring Koh Phi Phi

Een van de hoogtepunten van de trip was Monkey Island. Wel erg bijzonder om een plek te zien waar zoveel apen in het wild leven. Nadeeltje is wel dat deze plek echt overspoeld is met toeristen.

Reiservaring Koh Phi Phi

Tot slot was het tijd voor Maya Bay: zonder twijfel het mooiste strand van Thailand. Hier is de film ‘Beach’, van Leonardo di Caprio opgenomen. Klein nadeeltje was dat het weer wat onrustiger begon te worden voor ons. Om het strand te kunnen bereiken moest je een stukje zwemmen vanaf de boot, goed vasthoudend aan een touw, zodat je niet wordt meegenomen door de golven. Bij de rots was er een enorm klimnet waar je je omhoog moest klimmen, waarna je uiteindelijk in een kwartiertje uitkwam bij het strand. Heel bijzonder om te hebben meegemaakt en een absolute must om te doen!

Reiservaring eilanden Thailand

Uitgaan

Voor degene die houden van een feestje, dan zit je op Koh Phi Phi helemaal goed. In de loop van de avond verzamelen de meeste mensen zich rondom de barretjes en restaurants in het midden van het eiland. Wat dieper in de avond beginnen de beach party’s! Doordat het eten en drinken op het eiland echt onwijs goedkoop is, heb je al zo een bucket met drank voor minder dan €5,- Voor feestjes zit je hier dus helemaal goed!

Verblijf

Wij verbleven op het Phi Phi Maiyada Resort en dit wil ik echt aan iedereen aanraden. De kamers zijn groot en je hebt onwijs grote bedden en een heerlijke douche. Ook de ligging is prima. Mocht dit niks voor je zijn, staan hieronder nog wat andere alternatieven. Hou er wel rekening mee dat Phi Phi wat duurder is dan de andere plaatsen van Thailand:

Booking.com

Koh Pha Ngan

Kho Pha Ngan staat natuurlijk bekend als hét partyeiland van Thailand en is vooral bekend door haar beroemde full- en half moon party’s. Persoonlijk vond ik Koh Pha Ngan een van de minst leuke plekken die ik heb bezocht tijdens mijn rondreis door Thailand. Mocht je dit eiland willen bezoeken, zorg dan dat je er bent rondom dagen van 1 van bovenstaande feesten, want verder is er helaas niet heel veel te doen op het eiland.

Reiservaring eilanden Thailand

Wat te doen?

Op Koh Pha Ngan zijn talloze stranden te vinden. Hier kan je gewoon even lekker bijkomen of meedoen met een potje beachvolley. Ook kan je gaan snorkelen en duiken. Mocht je net een intensief programma hebben gehad, is het lekker om hier even in alle rust bij te komen.Reiservaring Phangan

Uitgaan

Op mijn eerste avond op het eiland was de Black Moon Party. Echt een groot opgezet evenement, waar onwijs veel mensen op af komen en er zijn bovendien allerlei vuurspuwers. Nadeeltje was wel dat de muziek echt verschrikkelijk was; techno is niet echt mijn ding, maar zelfs de techno liefhebbers vonden het niks.Reiservaring eilanden Thailand

Op de andere avonden is er op Koh Pha Ngan eigenlijk niet zoveel te beleven. Wel zijn er veel mogelijkheden om te beerpongen. Doordat wij met een gezellige groep waren, kan jij je hier toch prima vermaken. Rondom de Full Moon party worden er wel onwijs veel grote feesten georganiseerd op het eiland, maar dat ging helaas niet lukken met ons reisschema.

Verblijf

4 dagen lang hebben wij verbleven in het Phangan Island View: een prima hotel met heerlijke bedden. Ook het personeel was erg vriendelijk en er was een groot zwembad rondom de kamers. Is dit niks voor jou, staan hieronder nog een aantal suggesties:

Booking.com

Koh Tao

Als allerlaatste bestemming van mijn rondreis in Thailand stond Koh Tao op het programma. Met de boot prima te bereiken vanaf een van de andere eilanden. Dit roemruchte eiland is nogal negatief in het nieuws geweest en zou geregeerd worden door de maffia. Zolang je je gewoon een beetje normaal gedraagt, heb je hier allemaal geen last van. Sterker nog, Koh Tao behoort tot de leukste bestemmingen van mijn reis in Thailand!Reiservaring Koh Tao

Wat te doen?

Koh Tao staat natuurlijk bekend als hét duik- en snorkelparadijs van Thailand door de talloze verschillende onderwaterdieren en het indrukwekkende koraal. Ook zijn er talloze stranden waar je lekker kan genieten. Heerlijk om gewoon even lekker bij te komen na een lange rondreis.

Koh Nuan Yang

Als uitstapje is het leuk om Koh Nuan Yang te nemen. Een mooi paradijs tegenover Koh Tao met prachtige stranden. Ook hier kan je lekker genieten of gaan snorkelen.

Reiservaring eilanden Thailand

Op onze laatste dag zijn we Aow Beach gaan ontdekken. Ook dit is een prachtig strand waar je lekker kan genieten.

Uitgaan

Het uitgaansleven op Koh Tao vonden we echt geweldig. Dit speelde zich vooral af bij de Fishbowl Beach club. Dit was eigenlijk een groot restaurant dat zich vanaf 22.00 omtovert tot een mega beerpong arena. Aan de ene kant, stonden misschien wel 20 beerpongtafels en aan de andere kant van de zaal was het clubgedeelte met een goede dj of live muziek. Prachtig om te zien hoe fanatiek iedereen was met het beerpongen. Wij hebben hier echt een geweldige tijd beleefd.

Reiservaring eilanden Thailand

Verblijf

Tijdens mijn verblijf in Koh Tao verbleef ik in het Pranee Amata: hotel met prima centrale ligging en het personeel was behulpzaam. Kamers waren groot en de bedden prima. Is dit niks voor jou, dan staan hieronder nog een paar leuke suggesties:

Booking.com

Ga jij tijdens je rondreis in Thailand ook naar Chiang Mai? Lees dan hier mijn reiservaring over Chiang Mai!