• Menu
  • Menu

Inspiratie: leuke boeken om te starten als digital nomads

Als digital nomad ben je een groot gedeelte van het jaar op reis, dat gecombineerd wordt met werken in een locatie onafhankelijke omgeving. Hoelang je op reis bent, hangt natuurlijk helemaal van jezelf af en wat jij persoonlijk fijn vindt. Als je erg reislustig bent en graag veel van de wereld wilt zien, is dit zeker een uitkomst. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, een internetverbinding en een baan, waarbij jezelf kan bepalen waar je werkt (en wanneer). Maar waar moet je als digital nomad nu allemaal op letten en hoe begin je eigen als digital nomad? In deze blog heb ik 4 boeken voor je uitgelicht ter inspiratie voor een leven als digital nomads. Deze boeken hebben mij enorm veel inspiratie en veel handige en praktische tips gegeven, waardoor ik inmiddels de mogelijkheid heb om locatie onafhankelijk te werken.

4-urige werkweek tips 1, 4-hour Workweek

4-hour Workweek is een Engelstalig boek geschreven door Timothy Ferriss. Het boek gaat erover hoe je kan ontsnappen aan de standaard 9 tot 5 werk mentaliteit. Ferriss wil niet zijn hele leven achter een bureau zitten en heeft het roer helemaal omgegooid. In het boek wordt verteld hoe jij dit ook kan doen. Van een normale 9 tot 5 baan en werken tot aan je pensioen kan je een nieuw leven opbouwen (in het buitenland) met weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Dit boek is de absolute nummer 1 bron ter inspiratie voor talloze digital nomads.

Hier heb je de mogelijkheid om dit interessante boek te bestellen!

Onafhankelijk reizen tips

2, Solo reizen

De titel van het boek vertelt het al, het boek gaat over hoe je in je eentje de wereld over reist, geschreven door Liesbeth Rasker. Vaak wordt in je eentje reizen als eng ervaren, maar in dit boek wordt het tegendeel bewezen. Overal ter wereld zijn solo reizigers die je kan ontmoeten en wellicht verder mee kan reizen. Tevens sta je in je eentje meer open voor nieuwe dingen en leer je jezelf beter kennen. Als je zin, tijd en geld hebt, ga op reis en ontdek de wereld in je eentje. Praktische info mocht je van plan zijn je digital nomad avontuur alleen te starten.

Hier heb je de mogelijkheid om dit interessante boek te bestellen!

Inspiratie boeken digital nomads

3, Work hard, Travel Harder

Work hard, travel Harder is geschreven door digital nomad Suzanne van Duijn. In haar boek vertelt ze hoe je vanuit de mooiste plekken ter wereld kunt werken. In het boek vind je veel praktische tips, eerlijke verhalen over hoe je kunt leven als digital nomad en inspirerende interviews. Je leest niet alleen hoe je klanten binnenhaalt vanuit het buitenland, maar ook hoe je een geschikte werkplek met andere digital nomads vindt. Kortom: een boek met veel tips, waarmee je een mooie combinatie van werken en reizen kan realiseren.

Hier heb je de mogelijkheid om dit interessante boek te bestellen!

Inspiratie boeken digital nomads

4, Wie (niet) reist is gek

Dit boek is geschreven door Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie. In het boek komen psychologie en de reislust samen. Zo lees je onder andere de effecten van reizen op onze gesteldheid. Reizen is een manier om ons brein soepel te houden en zorgt voor inspiratie en creativiteit. Bovendien lees je dat reizen de mens gelukkiger maakt in allerlei opzichten. Dijksterhuis verbindt zijn reiservaringen aan verrassende psychologische inzichten. Het boek is dus niet alleen inspirerend voor digital nomads, maar ook voor psychologie liefhebbers.

Hier heb je de mogelijkheid om dit interessante boek te bestellen!

Hopelijk heb je wat gehad aan deze leuke boeken als inspiratie op het leven van digital nomads. Nog meer inspiratie op de site ontdek je hier!