• Menu
  • Menu

Op vakantie naar de Nederlandse Antillen: dit is het eiland voor jou

De Nederlandse Antillen zijn een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders, en dat is niet zonder reden. De eilandengroep is een waar paradijs op aarde met heerlijke stranden, helderblauw (en warm!) zeewater en fijne mensen en eten. Wil jij ook op vakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao, maar kan je niet kiezen tussen de drie? Helemaal begrijpelijk. Wij proberen je te helpen om een knoop door te hakken in deze blog!

Op vakantie naar de Nederlandse Antillen: dit is het eiland voor jou

Vrolijk Aruba

Hoewel de Antillen bestaan uit meerdere eilanden, focussen wij ons in deze blog op de grootste drie: Aruba, Bonaire en Curaçao. We zouden het je namelijk niet nóg moeilijker willen maken! Aruba staat bekend als het Happy Island. Deze reputatie heeft het absoluut niet onterecht verkregen: als er iets is wat Aruba doet, is het namelijk leven! Dit eiland staat binnen de drie bekend om haar bruisende en levendige sfeer. Hier is altijd wat te doen: lekker winkelen, sporten op het water of heerlijk uitgaan bij de beachclubs. Deze beachclubs zijn trouwens gesitueerd op wat velen de mooiste stranden ter wereld noemen. En dat zegt volgens ons al genoeg!

Rustig Bonaire

Ga je liever met een groepje vrienden barbecueën aan het water dan cocktails drinken in de beachclub? Bonaire staat misschien niet bekend om zijn parelwitte stranden, maar des te meer om zijn relaxte en authentieke sfeer. Het eiland is vergeleken met Aruba en Curaçao wat rustiger, maar dat valt als vakantieganger misschien juist wel te waarderen. Hier vind je namelijk veel meer ongerepte natuur, waar je super goed kan hiken of kan touren met een 4×4. Ook is duiken en snorkelen op Bonaire een beleving die je nooit zal vergeten. Je vakantie naar Bonaire is dus misschien rustiger, maar alles behalve saai!

Veelzijdig Curaçao

Curaçao is niet voor niets vaak het populairste eiland van de drie. Het eiland scoort qua beleving namelijk vaak net tussen Aruba en Bonaire in. Waar Aruba soms overloopt van (vooral Amerikaanse) toeristen, is Bonaire voor sommigen dan weer net wat te stil. Op Curaçao vind je bovendien eigenlijk alles wat de andere twee eilandjes ook hebben. Prachtige stranden, maar ook een mooi binnenland en een historisch rijke cultuur. Vrijwel elk type reiziger zal dan ook tijdens een vakantie naar Curaçao aan zijn trekken komen.

Wat werkt voor jou

Heb jij onderhand al een idee welke van de drie eilanden het beste bij jou zou passen? Kom je het liefste in actie op Aruba, tot rust op Bonaire of doe je een beetje van beide op Curaçao? Diverse sites, zoals vakantiedealz, bieden voor leuke prijsjes verzorgde trips naar de prachtige eilanden. En kijkend naar het weer, is het juist in onze winter niet gek dat veel Nederlanders ervoor kiezen de oversteek over de oceaan te maken. Kan je niet kiezen tussen de drie? Combineer ze dan in één reis. Zo kan je van alles een beetje proeven.