• Menu
  • Menu

Ontdek de verschillende soorten unieke natuurhuisjes

In Nederland vind je tal van unieke overnachtingen. Tijdens een vakantie midden in de natuur kom je even helemaal tot rust. Overnacht in een echte boomhut, ontdek het duurzame leven in een Tiny house of bekijk een pipowagen van de binnenkant. De natuurhuisjes in Nederland bieden zoveel mogelijkheden voor een bijzondere overnachting. Ontdek hieronder 7 verschillende soorten natuurhuisjes.

7 soorten natuurhuisjes

1. Wikkelhuisje

Wikkelhuis in de natuur

Een wikkelhuisje is een duurzaam type natuurhuisje. Zo bestaat een wikkelhuis uit 23 lagen golfkarton. Het huisje wordt dan ook wel gezien als een duurzaam en modern huis dat gemakkelijk verplaatst kan worden. Het wikkelhuisje staat bekend als een kleine accommodatie. Ervaar hoe het is om zo minimalistisch te leven. In een wikkelhuisje vind je dan ook alleen de belangrijkste faciliteiten. Een bed, een douche, een wc en een keukentje zijn onder andere te vinden in dit bijzondere verblijf. Tijdens een vakantie in een wikkelhuisje voel je je helemaal verbonden met de natuur.

2. Tiny house

Tiny house in de natuur

De naam zegt het al, een Tiny house is een klein huis. De gedachten achter deze bijzondere kleine huisjes is om duurzamer en milieuvriendelijker te leven. Door de kleine oppervlakte van het huis, wordt de ecologische voetafdruk verkleint. Deze bijzondere huisjes hebben een oppervlakte van maximaal 50 vierkante meter. Binnen deze kleine oppervlakte vind je alles wat je nodig hebt. De belangrijkste gedachtegang van een Tiny house is om bewuster en minimalistisch te leven. Tijdens een verblijf in een Tiny house bevind je je het grootste gedeelte van de dag buiten. Kom in contact met de natuur en verblijf in een groene omgeving.

3. Boomhut

huizen in de natuur

Overnachten in een echte boomhut? Voel je net weer de jonge versie van jezelf tijdens een verblijf hoog in de bomen. Slapen in een boomhut is een unieke manier van overnachten. Je hebt waarschijnlijk nog niet eerder zo dichtbij de natuur geslapen. Wordt wakker van de ritselende bladeren en de fluitende vogels. Op zekere hoogte geniet je van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte bossen. Voel je weer even kind tijdens een overnachting in een boomhut.

4. Boot

soorten natuurhuisjes

In slaap vallen op het golvende water? Tijdens een overnachting op een boot word je in slaap geschommeld door het water. Het water geeft het ultieme vakantiegevoel. Wordt omringd door water en geniet van de directe verbinding met de natuur. Vanaf je eigen boot neem je zo een duik in het water. Wanneer je een echte waterliefhebber bent, is een overnachting op een boot echt wat voor jou!

5. Yurt

huisjes in de natuur

Een Yurt is een traditionele woning van de nomaden in Mongolië. In Nederland heb je de mogelijkheid om in een Yurt te slapen voor een unieke overnachting midden in de natuur. In deze nomadentent geniet je van een gezellige sfeer en comfort. Binnenin een Yurt vind je namelijk alles voor een comfortabel verblijf. Deze ronde witte tent is luxer dan je denkt. Wordt wakker door het binnenvallende licht en geniet van de fluitende vogeltjes. Ontdek hoe het is om te overnachten in een echte yurt.

6. Cabin

soorten natuurhuisjes

Een huisje midden in het bos wordt ook wel een cabin genoemd. Deze bijzonder soorten natuurhuisjes liggen verstopt in de bossen. Wordt tijdens je verblijf omringd door oneindig veel bomen. Een cabin is de definitie van privacy. Rondom je cabin zie je alleen maar natuur. Maak prachtige wandelingen, mooie fietstochten of spot bijzondere diersoorten. Ontsnap aan de drukte van het echte leven. Steek de houtkachel aan en geniet van elkaars gezelschap of van de rust.

7. Pipowagen

soorten natuurhuisjes

 

Bijzonder overnachten doe je in een echte pipowagen. Niet voor niets dat de kleurrijke pipowagens zo populair zijn. Zowel van binnen als van buiten heeft de pipowagen een unieke uitstraling. De pipowagens hebben een klein leef oppervlak. Tijdens je verblijf leef je een groot deel van de dag buiten. Een soort kamperen, maar dan met al het comfort van jouw pipowagen. In de pipowagen vind je een klein keukentje en een heerlijk bed. De meeste pipowagens staan op leuke plekjes midden in de natuur. De kleurrijke woningen op wielen zijn een bijzonder soort overnachting in de natuur.

Ontdek hier alle verschillende Natuurhuisjes in Nederland.

Lees ook: