• Menu
  • Menu

Nijlcruise: dit is mijn ervaring in Egypte!

Stel je een reis voor waar je samen met elkaar de geschiedenis van Egypte beleeft en ondertussen geniet van het comfort van een cruise. In dit reisverslag neem ik, Melvin, jullie mee langs de Nijl, waar we de wonderen van een oude beschaving verkenden. Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaring tijdens de Nijlcruise in Egypte.

Bekijk hier direct de prijzen van de Nijlcruise!

Nijlcruise ervaring Egypte
Karnak tempel

Aanvang van de Nijlcruise

Voorafgaand aan onze reis verzamelde ik informatie over verschillende cruises en pakketten, en kwam uiteindelijk bij een aantrekkelijk aanbod dat inclusief verblijf bij Aqua Jungle – Neverland was. Aanraders en tips voor het kiezen van de juiste cruise deel ik graag met andere geïnteresseerde reizigers.

Nijlcruise ervaring EgypteMelvin’s reiservaring langs de Nijl

Varen op de Nijl is alsof je door een levend museum gaat. Luxor tot Aswan, elke bocht van de rivier onthult een nieuw verhaal, en ik was er getuige van. We ervoeren samen de schoonheid en het historische gewicht van elke plaats.

Egypte bleek niet alleen budgetvriendelijk te zijn, maar bood ons ook de constante aanwezigheid van de zon, een perfecte combinatie voor onze vakantie.

Nijlcruise ervaring Egypte
Ballonvaart is optioneel bij te boeken

Het leven aan boord: mijn ervaring van de Nijlcruise

Boot op de Nijl

Elke dag aan boord was een mix van ontspanning en nieuwe ontdekkingen. Ik deel graag de dagelijkse routine die we hadden en hoe het schip zelf een deel van de ervaring werd.

Van Hurghada naar Luxor: De Start van Onze Reis

Nijlcruise ervaring Egypte

Na onze vlucht met Corendon, landden we in Hurghada en vervolgden onze weg naar Luxor, waar we ons eerste bezoek brachten aan de Karnak Tempel. Het is een plaats waar je eenvoudig overweldigd raakt door de geschiedenis die in de stenen gegrift staat.

Aan boord namen we de tijd om te ontspannen, waarbij het zwembad op de cruise een welkome afkoeling bood.

Avondval in Kom Ombo

Kom Ombo tempel

De Kom Ombo-tempel bezochten we bij avondlicht, een ervaring die ik als onvergetelijk zou bestempelen. De geschiedenis van dit complex is fascinerend, zeker met de krokodillenmummies als stille getuigen van een rijke cultuur.

Nijlcruise ervaring Egypte

Een Ochtend bij de Philea Tempel

Philea Tempel Nijlcruise ervaring Egypte

Vroeg opstaan werd beloond met een bezoek aan de Philea Tempel, een historisch juweel op zijn eigen eiland. De verhalen en de connectie met Napoleon voegden een extra dimensie toe aan ons bezoek.

Zeilen op de Nijl en de Souk van Aswan

Zeilen op de Nijl

Het zeilen op de Nijl bood ons een rustgevend moment, en de levendige souk van Aswan sloot onze dag af met kleurrijke indrukken en lokale flair.

Een Betoverende Dag in de Vallei der Koningen

Graf Vallei der Koningen

Onze volgende halte was de beroemde Vallei der Koningen. We waren er vroeg bij, iets wat ik sterk aanraad vanwege de middaghitte en drukte. Hier, waar de graven van de farao’s zijn uitgehouwen in de heuvels, voel je je een ontdekkingsreiziger. De kleurrijke hiërogliefen binnenin de graven vertelden ons verhalen uit een tijd die bijna niet te bevatten is. De tombe van Toetanchamon was klein, maar het idee dat deze jonge koning daar ooit lag, maakte veel indruk op ons allen. Bovendien was het erg indrukwekkend om het gemummificeerde lichaam te aanschouwen.

Ontspannen dagen en thee tijdens zonsondergang op de boot

Nijlcruise ervaring Egypte

Terug aan boord was er tijd voor rust. Ik nam vaak plaats op het dek met wat te drinken, terwijl we keken naar de zonsondergang die de Nijl in gouden tinten kleurde. Deze momenten van samenzijn waren misschien wel net zo waardevol als de tempelbezoeken zelf.Zwembad van de boot

Culinaire Ontdekkingen aan Boord

De Egyptische keuken aan boord was verrukkelijk. Met een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten was er voor ieder wat wils. Het diner was altijd een feest en een goede gelegenheid om de avonturen van de dag te bespreken.

Nijlcruise kamers

Leren over de Oude Egyptenaren

Egyptenaren

Gedurende onze reis hadden we de kans om meer te leren over de oude Egyptenaren. De gidsen waren ongelooflijk goed geïnformeerd en brachten de geschiedenis tot leven. Wij vonden vooral de verhalen over de goden en godinnen fascinerend.

Bekijk hier direct de prijzen van de Nijlcruise!

Is de Nijlcruise een aanrader?!

Terwijl onze Nijlcruise ten einde liep, reflecteerde ik op de ervaringen die we hadden opgedaan. Egypte heeft ons verrijkt met kennis, ons vermaakt met zijn landschappen en ons verbonden door avontuur. Het was niet zomaar een vakantie; het was een reis die ons voor altijd zou verbinden met de verhalen van het verleden.

Nijlcruise ervaring Egypte

Voor wie geïnteresseerd is in een soortgelijke ervaring, zou ik zeggen: aarzel niet. Het is een unieke manier om samen met je gezin te leren, te ontspannen en te genieten.

Bekijk hier direct de prijzen van de Nijlcruise!


Hopelijk heb je wat gehad aan mijn ervaring van de Nijlcruise. Op zoek naar meer inspiratie? 

Nijlcruise ervaring Egypte