• Menu
  • Menu

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Begin maart 2023 heb ik een bezoek gebracht aan het Kaapverdische eiland Boa Vista. Na mijn eerdere bezoek aan het eiland Sal was ik erg benieuwd naar de verschillen tussen deze eilanden. In dit artikel zal ik je meer vertellen over mijn ervaring van een vakantie op Boa Vista!

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Maar eerst wat algemene informatie over Boa Vista

Kaapverdië bestaat uit 10 verschillende eilanden aan de kust van Afrika en daar is Boa Vista onderdeel van. Boa Vista ligt het dichtst in de buurt van de Senegalese kust.

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Er is eigenlijk maar een relatief klein gedeelte van het eiland bewoond. Er wonen namelijk maar 15.000 mensen op het eiland, waarvan het overgrote gedeelte direct of indirect betrokken is bij het toerisme. Opvallend is dat er maar 5 resorts op het eiland te vinden zijn!

Boa Vista is de ideale bestemming voor een vakantie in de zon is mijn ervaring. Lekker genieten van het zonnetje dat constant zal schijnen, afwisselen met een aantal leuke activiteiten op het eiland. Het hele jaar door is het zo’n 22 – 28 graden op het eiland. Heerlijk!

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Mijn verblijf op Boa Vista: RIU Touareg

Zwembad van RIU Touareg

Tijdens mijn verblijf op Boa Vista heb ik genoten van een heerlijke ervaring bij RIU Touareg. Dit gigantische all-inclusive resort is gelegen in het zuiden van het eiland. Het voordeel daarvan is dat je echt geniet van complete rust buiten het resort om. Het nadeel is dat je een half uurtje moet rijden voor de bezienswaardigheden. Het resort bestaat uit meer dan 1100 kamers, waardoor je het echt wel als klein dorp kan zien. Doordat alle restaurants gecentreerd zijn bij het centrale plein is van deze drukte nabij de verblijven echt niks te merken.

Ontdek hier direct de prijzen van dit mooie resort!

Lekker eten en drinken

Restaurant van RIU Touareg

Aan lekker eten en drinken is geen gebrek op het resort. Zo heb je de keuze uit maar liefst 6 verschillende restaurants, waarvan het á la carte restaurant is gelegen in het Adults-only gedeelte (daarover hieronder meer). Het algemene buffetrestaurant en het snackrestaurant bij het zwembad is een groot gedeelte van de dag geopend.

Voor de thema restaurants: Aziatisch, Kaapverdiaans en Italiaans moet je van tevoren even reserveren. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk via de app van RIU na je check-in.

Aan mogelijkheden om lekker te drinken is ook geen gebrek. Zelf heb ik vooral lekker genoten van de koffies bij de lobby bar en een cocktail bij de swim up bar, maar er is ook een speciaal sports café en je kan een drankje bestellen bij het podium.

Genoeg te beleven bij RIU Touareg

Zwembad RIU Touareg

Als je het leuk vindt om een beetje actief te blijven tijdens je vakantie, dan zit je bij RIU Touareg op de juiste plek. Echt de hele dag door worden allerlei leuke evenementen georganiseerd. In het water heb je de mogelijkheid om mee te doen met aquagym of waterpolo en op het land zijn nog veel meer mogelijkheden: van sporttoernooien en RIUFit lessen tot aan ‘sjoel’ toernooien.

’s Avonds wordt de dag op het podium afgesloten met gezellige shows en livemuziek. Het centrale pleintje is erg levendig, dus het is zeker de moeite waard om hier lekker neer te ploffen en de avond op een gezellige manier af te sluiten.

Het hoogtepunt van het resort zijn de verschillende zwembaden. Zo is er een prachtige infinity pool die uitkijkt over de zee en je vindt een gigantisch rond zwembad midden op park. In de zwembad vind je de swim up bar. Voor de kids is er ook nog een apart kinderbad op het park en er is een extra zwembad in het adults only gedeelte.

Vanaf het zwembad heb je de mogelijkheid om het zandstrand op te lopen. Hier zijn meer dan genoeg ligbedden te vinden om lekker te genieten van het zonnetje!

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Verder vind je op het resort een wellness centrum met gym en bubbelbad, die gratis toegankelijk zijn. Voor eventuele spa behandelingen dien je van te voren wel even te reserveren.

Waar verblijf je bij RIU Touareg?

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg
Suite van RIU Touareg

De verblijven van RIU Touareg zijn in traditionele Afrikaanse stijl gebouwd. De kamers zijn best wel ruim, met grote kast om je spullen op te bergen. De bedden slapen prima en er is een grote douche. Uiteraard beschikken de kamers over een balkon.

Tegen een meerprijs heb je de mogelijkheid om een kamer te nemen met speciaal uitzicht, suite of in het adults-only gedeelte.

Uitzicht op het strand op Kaapverdië
Kamer met uitzicht op het strand

Het voordeel van een adults-only kamer is dat deze gelegen is in een apart gedeelte van het park, met eigen restaurant en zwembad. De kamers zijn net een tandje beter, je geniet hier van A-kwaliteit dranken en de service gaat net een stapje verder. Uiteraard betaal je wel wat extra voor deze service.

Bekijk hier direct alle verblijven van RIU Touareg

Conclusie?

Al met al heb ik genoten van een fijne ervaring tijdens mijn vakantie op Boa Vista bij RIU Touareg. Deze bestemming is net een groot zandkasteel, wat echt prachtig is om te zien. Zeker een aanrader en zowel leuk voor koppels als voor gezinnen met kinderen door het aparte adults-only gedeelte.

Bekijk hier direct de prijzen van een verblijf bij het RIU Touareg!

Infinity pool van RIU Touareg

Leuke activiteiten om te doen op Boa Vista

Tijdens mijn verblijf op Boa Vista heb ik deelgenomen aan vier leuke activiteiten. Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaring van deze activiteiten op Boa Vista!

1. Walvis spotten!

Walvis spotten op Boa Vista

Om maar meteen met de leukste activiteit van mijn verblijf op Boa Vista te beginnen: in bepaalde maanden van het jaar heb je hier de mogelijkheid om walvissen te spotten. Op een prachtige boot vaar je een aantal uur op de zee op zoek naar walvissen en dolfijnen.

Wij hadden veel geluk tijdens onze tocht, want we zijn meerdere walvissen en dolfijnen tegengekomen.

Walvissen bij Kaapverdië

Onderweg genoten we van hapjes en onbeperkt drinken. Gewoon een heerlijke ochtend of middag op zee, terwijl je ook nog kans hebt om prachtige vissen te spotten!

Hier regel je direct jouw walvis excursie!  

2. Dineren in de woestijn + sterrenkijken

Vakantie op Boa Vista: mijn ervaring bij RIU Touareg

Dineren in de woestijn was echt een leuke ervaring op Boa Vista. Aan het begin van de avond werden we opgehaald door een busje, die ons naar de Viana Desert bracht. Hier was een gezellig restaurantje met buffet waar we lekker hebben gegeten.

Tijdens het eten was er een bandje dat live muziek speelde, wat zorgde voor een leuke sfeer.

Het hoogtepunt van de excursie was dat wij na het eten wat dieper de woestijn in liepen. Terwijl we rustig op een kleedje gingen zitten vertelde een sterrenkundige van alles over de sterren en planeten die we zagen. Door de heldere helemaal hadden we het geluk om zelfs 2 planeten te zien, naast heel veel sterren + een satelliet.  Een vallende ster hebben we helaas niet gezien.

Aan het eind van de avond werd er zelfs iemand ten huwelijk gevraagd onder de sterrenhemel in de woestijn!

Hier heb je de mogelijkheid om jouw diner in de woestijn te reserveren!

3. Eiland toer op Boa Vista in een 4×4

Eiland toer op Boa Vista in een 4x4

Tijdens je verblijf op het eiland is het natuurlijk wel zo leuk om wat van het eiland te hebben gezien. Daarom worden er verschillende eiland toertjes georganiseerd. Dit kan in een 4×4 jeep of met een quad. Wij kozen voor de eerste optie.

Daarnaast kan je kiezen voor verschillende type uitstapjes. Zo ligt bij het ene uitstapje de nadruk op de hoofdstad Sal Rei, bij een ander op de stranden en wij kozen juist voor een uitstapje naar de wat kleinere plekjes op het eiland.

Eiland toer op Boa Vista in een 4x4

Zo brachten wij een bezoekje aan de kerk in Rabil, we bezochten het scheepswrak ten noorden van Sal Rei, we kregen een lokale lunch en bezochten een maritiem museum, waar ons van alles verteld werd over de verschillende vissen en vogels die te zien zijn rondom het eiland. Erg interessant!

Het scheepswrak is trouwens een van oorsprong Spaans schip dat in de jaren ’60 is vast komen te liggen aan de kust van Boa Vista. Door de jaren heen is het schip langzaamaan aan het vergaan en over 10 jaar is er niks meer van over. Bekijk het schip dus nu het nog kan!

Lijkt het je ook leuk om op eiland toer te gaan? Hier ontdek je de mogelijkheden!

4. RIU Get to gether Party

RIU Get to gether Party

Verblijf je in een van de drie RIU hotels op Boa Vista? Dan heb je geluk! Je kan dan namelijk elke vrijdagavond afsluiten met een fantastisch feest: De White Party of de Neon Party.

Het feest vindt plaats bij RIU Karamboa, maar vanaf RIU Touareg rijdt er een gratis pendelbusje heen en weer tijdens het feest!

Het feest duurt ongeveer van 20.00 – 23.30 en belooft een groot feest te worden. Oja, en super fijn dat de drank bij dit feest ook gewoon bij de all-inclusive formule behoort. 😉

Nog meer handige informatie tijdens je bezoek aan Boa Vista

  • Vrijwel overal op het eiland kan je met de Euro betalen, ondanks dat dit niet de officiële munt is.
  • De WiFi was erg goed in de RIU resorts waar wij zijn geweest.
  • Het tijdverschil is tijdens de winter 2 uur en tijdens de zomer 3 uur.
  • Het aanbod aan excursies is schaars op het eiland, dus zorg dat je deze op tijd hebt geregeld mocht je bepaalde activiteiten graag op een bepaalde dag willen doen. Anders is er wat minder keuze vrijheid.

Dit was mijn ervaring van mijn vakantie bij RIU Touareg op Boa Vista. Al met al heb ik genoten van een fantastische week in de zon!