• Menu
  • Menu

Mijn reiservaring in Amed, Bali: hoe is Amed in 2022?

Amed vind je in het oosten van Bali en is vooral een leuke reiservaring als je dol bent op duiken of snorkelen of als je dit graag wilt leren. Maar naast de activiteiten op het water zijn er ook een aantal populaire plekjes te vinden op het land. Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring in Amed op Bali!

Reiservaring Amed

Wat te doen op Amed?

Snorkelen of duiken

Allereerst staat Amed bekend om haar vele populaire plekjes om te duiken of snorkelen. Duiken is echter absoluut geen must om wat te zien. Je vindt prachtige plekjes met koraal en talloze andere mooie plekjes al vlak voorbij het strand. Echt heel gaaf! Daarnaast had ik ook het geluk om een gigantische schildpad te zien, maar daarvoor moet je wel echt geluk hebben zo vlak voor de kust.

Vlak bij de kust heb je ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen bij een Japans gezonken schip. Op de dag dat ik dit wilde doen was het weer helaas te slecht om het water in te gaan. Maar het schijnt echt een aanrader te zijn!

Over het duik gedeelte kan ik helaas nog wat minder vertellen, want ik heb mijn Padi nog niet.

Lempuyang tempel

Lempuyang tempel Amed

Een van de meest bekende plekjes om te bezoeken op Bali tijdens je reiservaring door Amed, is de Lempuyang tempel. Hier vind je namelijk de beroemde fotoplek de ‘Gate of Heaven’, oftewel de Poort naar de Hemel. Een fantastische fotospot die dan ook erg populair is!

Reiservaring Amed: Lempuyang tempel

Daarnaast is het leuk om even rond te lopen door de tempel. In theorie zijn er in dit gebied maar liefst 5 tempels, maar de 95% van de mensen bezoekt alleen de eerste, aangezien je voor de andere tempels een behoorlijke (klimmende) hike moet maken van een aantal uur. Maar het is wel mogelijk!

Lempuyang tempel ervaring

Bali Swing – Lempuyang

Lempuyang tempel de Bali Swing!

Vlakbij de Lempuyang tempel vind je de bekende Bali swing spot. Vanaf hier heb je echt een fantastisch uitzicht over berg Agung. Misschien wel het mooiste uitzicht wat ik tot nu toe hebt gehad.

De weg naar dit uitzichtpunt is wel heftig en alleen (beperkt) te bereiken met de scooter of lopend. Je vindt er 2 uitzichtpunten: 1 plateau en 1 soort boomhut.

Zeker een aanrader om hier ook even te stoppen als je besluit om een bezoek te brengen aan de Lempuyang tempel!

Lempuyang Bali Swing, reiservaring Amed

Tirtagangga

Tirtagangga reiservaring Amed

Tirtagangga is een van de meest toeristische plekjes die ik tot nu toe heb gezien en daardoor toch iets minder een aanrader dan van tevoren verwacht. Tirtagangga is een soort park met prachtige beelden en een grote vijver. In de vijver vind je talloze vissen en je hebt de mogelijkheid om deze te voeren.

Er heerst wel een ongelofelijke rust op het park. Tijdens je rondje in oost-Bali is het dus wel leuk om hier even te stoppen, maar geen absolute must als je een uitstapje maakt vanuit een ander gedeelte van Bali.

Tirtagangga

Verblijven op Amed

Amed Café & Hotel Kebun Wayan

Tijdens mijn verblijf in Amed heb ik verbleven in het Amed Café & Hotel Kebun Wayan. Het hotel beschikt over twee zwembaden, waarvan er eentje erg groot is. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een hapje te eten in het restaurant of bij de rooftopbar.

Amed Café & Hotel Kebun Wayan

De kamer was echt fantastisch! Rondom je kamer zit namelijk een groot balkon met hangmat. Vanuit de hangmat heb je een fantastisch uitzicht over de zee! De kamer zelf was bovendien erg ruim, het bed sliep goed en de badkamer was groot!

Amed Café & Hotel Kebun Wayan room

Helaas was het tijdens mijn verblijf nog erg rustig zo vlak na de pandemie in Amed, maar ik kan me compleet voorstellen hoe onwijs populair deze plek is in normale tijden!

Meer informatie over dit toffe hotel vind je hier!

Reiservaring Amed: Amed Café & Hotel Kebun Wayan
Helaas had ik 2 avonden pech, want het was erg bewolkt 🙁

 

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring van Amed op Bali. Op zoek naar meer inspiratie, dan vind je hier meer Bali reiservaringen: