• Menu
  • Menu

Mijn reiservaring in Nusa Penida: hoe is Penida in 2022?!

Nusa Penida is het grootste Nusa eiland van de drie en beschikt over de meest ruige natuur. Voor een avontuurlijke reiservaring zit je dus helemaal goed op Nusa Penida bij Bali. Er zijn ontzettend veel leuke plekjes te bezoeken en ontdekken, maar je kan ook uitstekend relaxen op het strand. Hieronder zal ik je meer vertellen over mijn reiservaring op Nusa Penida!

Mijn reiservaring in Nusa Penida: hoe is Penida in 2022?!

Leuke activiteiten om te doen op Nusa Penida

West-Penida

West Penida is een van de meest bekende en fotogenieke plekjes op Bali! Tijdens je rondreis door Bali mag een bezoek, dus zeker niet ontbreken. Dat zou kunnen doormiddel van een dagtoer, maar persoonlijk zou ik aanrader om minstens 1 of 2 nachten te overnachten.

Kelingking Beach

Klingking Beach reiservaring in Nusa Penida

De meest bekende bezienswaardigheid van Nusa Penida en misschien wel van heel Bali is het prachtige Kelingking Beach. Kenmerkend aan dit strand is de indrukwekkende T-rex rock, gecombineerd met de prachtige zandkleur en het helderblauwe water. Een prachtige plek!

Je kan ervoor kiezen om alleen een foto van boven te maken of ook naar beneden te gaan. Het eerste stuk (tot aan de bocht richting het strand) is goed te doen en daarna wordt het wat spannender. De klim is wel behoorlijk intens en zeker niet voor iedereen. Helemaal gecombineerd met de hoge temperaturen.

Maar ook van boven wil je deze plek zeker gezien hebben tijdens je reiservaring op Nusa Penida!

Broken Beach

Broken Beach reiservaring in Nusa Penida

Broken Beach kenmerkt zich door haar helderblauwe water, waardoor het net een prachtige blue lagoon is. De rotsen zijn gevormd als een soort ‘brug’, waardoor het uitzicht fantastisch is. Rondom Broken Beach staan allemaal fotopunten, voor de leukste plaatjes. Zeker een prachtige plek om bezocht te hebben!

Broken Beach Bali

Tip: hou er wel rekening mee dat de weg richting Broken Beach echt heel slecht is. Voldoende scooterervaring is wel vereist!

Angel Billabong

Angel Billabong Bali ontdekken

Direct naast Broken Beach vind je de Angel Billabong. Deze plek kenmerkt zich door het lavagesteente. Bij dit gesteente vind je een soort mini meertje dat een paar meter boven de zee is gelegen. Ook zeker de moeite waard om even langs te lopen, als je toch een bezoek brengt aan Broken Beach!

Bij zowel Broken Beach als Angel Billabong zijn genoeg leuke plekjes om neer te ploffen voor een goede lunch of een verfrissend drankje. Vooral dat laatste zal je nodig hebben met de warmte! 😉

Crystal Beach

Reiservaring Nusa Penida Crystal Beach

Een goede afsluiter voor je rondje in west-Penida of als je gewoon een dagje wilt relaxen op Nusa Penida tijdens je reiservaring, is Crystal Beach. Dit is een wat groter strand met meerdere strandtentjes en ligbedden. Het water is hier erg rustig en ideaal voor een verkoelende duik. Eventueel heb je ook de mogelijkheid om hier te gaan snorkelen.

Leuk is om hier te blijven tot het einde van de middag, want de zonsondergang kan hier erg mooi worden. Het ideale strand om gewoon even lekker te relaxen en mooi gelegen tussen de rotsen!

Oost Penida

Oost Penida is net wat verder gelegen bij je accommodatie, maar vond ik zelf nog indrukwekkender dan het westen. Het is wel een (relatief) stukje rijden, maar dan vind je ook wat!

Diamond Beach

Reiservaring Nusa Penida bij Diamond Beach

Diamond Beach is het meest indrukwekkende strand dat ik gezien heb tijdens mijn reis door Bali! Van boven is het uitzicht al fantastisch, want dit hagelwitte strand wordt omgeven door rotsen en het water is prachtig helder. Vanaf beneden is het minstens net zo indrukwekkend om omringd te worden door alle rotsen.

Om beneden te komen zal je wel een behoorlijke klim moeten maken met een trap, wat de meeste mensen nog wel een stukje doen. Daarna verdwijnt de trap echter voor wat rotsen en een touw. Het is dus zeker mogelijk om het strand te bereiken, maar je moet wel wat avontuurlijk zijn ingesteld.

Reiservaring Nusa Penida Diamond Beach Bali!

Het uitzicht van boven is ook zeker de moeite waard, zoals je kan zien op de foto’s!

Atuh Beach

Reiservaring Nusa Penida Atuh Beach

Atuh Beach vind je aan de andere kant van de rotsen van Diamond Beach en is een stuk makkelijker te bereiken dan Diamond Beach. Het zijn wel flink wat traptreden, maar het is goed te doen.

Op dit strand vind je dan ook meerdere eettentjes, zitzakken, ligbedjes en zelfs een aantal schommels. Dit strand is misschien wat minder indrukwekkend dan Diamond Beach, maar zeker een prachtige plek om even neer te ploffen!

Tree House viewpoint

Tree House viewpoint Bali

Vlak naast de Diamond Cave vind je het Tree House viewpoint. Na nog meer traptreden zal je uitkomen op een openveld met allerlei boomhutten. Heel gaaf! Als je daarna nog een stukje doorloopt, heb je een fantastisch uitzicht over Diamond Beach en de rotsen. Dit uitzicht was echt fantastisch en zeker de moeite waard!

Wel goed om er rekening mee te houden dat ook hier weer behoorlijk wat traptreden getrotseerd moeten worden en dat hier wilde aapjes leven. Maar zoals de uitzichtfoto’s laten zien, is het dat allemaal meer dan waard!

Aapjes op Bali

Giri Putri Cave

Giri Putri Cave Penida

De Giri Putri Cave is een Hindoeïstische tempel die je kan bereiken via een smalle doorgang. Heel bijzonder, want heb je wel eens eerder een tempel bezocht die gelegen is in een gigantische grot?! Superleuk om hier gewoon even doorheen te lopen.

Hou er wel rekening mee dat hier ook kleine vleermuizen rondvliegen, maar die blijven wel bij je uit de buurt.

Snorkelen en duiken

Snorkelen met Manta's

Zelf had ik mijn snorkelervaring al op Nusa Lembongan beleefd, maar ook vanuit Nusa Penida heb je de mogelijkheid om te gaan duiken of snorkelen. Je kan naar verschillende plekjes om te gaan duiken of snorkelen om manta’s, schildpadden of prachtige kleurrijke vissen te spotten. Zeker een aanrader!

Fantastisch restaurant

Tijdens mijn bezoek aan Nusa Penida heb ik twee avonden op een rij een bezoek gebracht aan onderstaand restaurant. Alleen al door de foto begrijp je waarom!

Greenkubu Penida

Greenkubu Penida reiservaring

Greenkubu Penida is een mix van een restaurant en beachclub. Je hebt hier namelijk verschillende fotogenieke spots met onder andere een tempelpoort en er is een infinity pool. Ook het eten was lekker en erg goed geprijsd.

Dit is een goede spot om ’s avonds wat te eten of om overdag te genieten van wat snacks en drankjes op een ligbed, terwijl je af en toe een verfrissende duik neemt in het zwembad met uitzicht over de zee.

Echt een fantastische plek. Ik was direct fan!

Verblijven op Nusa Penida

Nuansa Penida Hostel

Tijdens mijn drie dagen reiservaring op Nusa Penida verbleef ik in het Nuansa Penida Hostel. Dit is het populairste hostel van Nusa Penida met een 9+ score uit talloze beoordelingen. Zelfs nu vlak na de pandemie was het hostel bijna volgeboekt!

Reiservaring Nuansa Penida Hostel

Het hostel beschikt over 2 zwembaden met voldoende ligzakken en ligbedjes. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je ’s avonds een gezellig drankje kan doen of een kaartspelletje met andere reizigers kan spelen.

Opvallend was dat het kluisje bij de kamer echt heel groot was en het bed sliep prima en beschikt over voldoende privacy door de gordijnen. Hou er wel rekening mee dat het hostel wat gehoriger kan zijn. Al zijn oordopjes natuurlijk een tip voor elk hostel!

Verder was het personeel erg behulpzaam en ik heb een erg leuke tijd gehad. Zeker een aanrader dus!

Meer informatie over het Nuansa Penida hostel vind je hier!

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring door Nusa Penida. Op zoek naar meer Bali inspiratie? Dat vind je hier: