• Menu
  • Menu

Reiservaring Lovina: hoe is Lovina in Noord Bali in 2022?

Lovina vind je in het noorden van Bali en is een prachtige plek om meer van het authentieke Bali te zien tijdens je reiservaring. Lovina staat voornamelijk bekend om haar vele dolfijnen die je kan bewonderen tijdens de zonsopkomst, maar het noorden van Bali heeft nog meer te bieden. Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring in Lovina!

Sunset in Lovina reiservaring
Sunset bij Sea Breeze Lovina

Dolfijnen spotten

De meest populaire activiteit om te doen is dolfijnen spotten in Lovina. Als je verblijft in Lovina vertrek je vanaf 6 uur met een bootje de zee op voor een aantal uur. Er is een hele kleine kans dat je geen dolfijnen tegenkomt, maar in mijn geval waren dat er echt tientallen. Individueel en in groepen. Heel gaaf om te zien!

Dolfijnen Lovina!

3x zag ik een dolfijn zelfs heel hoog het water uitkomen voor een trucje, maar daarvoor was het helaas te ver om een foto te maken.

Na het spotten van de dolfijnen heb je de mogelijkheid om nog even te gaan te gaan snorkelen op mooie plekjes, waarna je rond een uur of 9.00 – 9.30 weer zal terugkomen aan land. Met een onvergetelijke ervaring rijker!

Dolfijnen spotten

Natuur

Sekumpul in Lovina reiservaring

Leuke plekjes in de natuur spotten is zeker geen probleem in het noorden van Bali. Zo vind je hier namelijk de grootste bereikbare waterval van heel Bali! En daarnaast heb je hier een plek waar je kan jumpen van de rotsen.

Sekumpul

Ten oosten van Lovina vind je de Sekumpul watervallen. Je hebt hier de mogelijkheid om te kiezen voor een toer van 2 of 3 watervallen. Dit is verplicht om te doen met een gids, omdat je anders makkelijk kan verdwalen.

Sekumpul Waterfall

Hou er wel rekening mee dat deze hike iets pittiger kan zijn door de vele traptredens (rond de 350), maar als je een beetje sportief bent, dan moet het wel goed komen!

Hidden Waterfall

De eerste waterval die ik ging bezoeken was de Hidden waterval van Bali. Deze waterval is pas sinds 2017 toegankelijk voor toeristen. Een prachtig verscholen plek met een enorm grote waterval. Bij deze waterval heb je bovendien de mogelijkheid om te gaan zwemmen!

Reiservating Lovina Hidden Waterfall

Sekumpul Waterfall

Daarna was het tijd om een bezoek te brengen aan de Sekumpul waterval. Dit is de grootste waterval van heel Bali, die toegankelijk is voor toeristen. De waterval is ongeveer 80 meter hoog en heeft echt een enorme kracht. Zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deze waterval.

Sekumpul Waterfall

Fiji Waterfall

De Fiji waterval kan je bezoeken met de langste toer, maar die heb ik helaas niet gedaan. Deze waterval is geopend sinds 2011.

Aling Aling

Bij de Aling Aling waterval heb je de mogelijkheid om twee leuke activiteiten te doen die ik hieronder voor je zal uitlichten. De Aling Aling waterval is de populairste activiteit om te doen hier in de natuur!

Aling Aling Waterfall

Tijdens je bezoek aan Aling Aling waterval zal je allereerst een korte hike maken naar de Aling Aling waterval. Dit is een hike van ongeveer 10 minuten en de waterval is leuk om even gezien te hebben, maar niet heel spectaculair.

Aling Aling reiservaring Lovina

Jumpen en sliden!

Waar het allemaal om draait bij Aling Aling is dat je de mogelijkheid hebt om te jumpen van rotsen en sliden van een waterval. Je hebt de mogelijkheid om te springen van 5, 10 en 15 meter. Ik heb het uiteindelijk alle drie gedaan, maar vooral die laatste was echt wel even spannend!

Aling Aling jump

Daarnaast heb je de mogelijkheid om van een waterval af te sliden, alsof het een soort glijbaan was. Super spannend, want ook dit was van 10 meter, maar wel heel gaaf om gedaan te hebben!

Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, dan zit je zeker goed bij de Aling Aling waterval!

Aling Aling reiservaring Lovina

Tempel in Lovina

Als je geïnteresseerd bent in de tempels of het Boeddhisme, dan is het zeker de moeite waard om onderstaande tempel te bezoeken.

Brahmavihara-Arama Temple reiservaring Lovina

Brahmavihara-Arama Temple

Tijdens mijn reiservaring in Lovina heb ik een bezoek gebracht aan de Brahmavihara tempel. Dit is een prachtig gelegen Boeddhistische tempel op een heuvel in Lovina. De tuin is mooi onderhouden en er staan interessante beelden. Eventueel heb je hier de mogelijkheid om yoga of meditatielessen te volgen.

Boven op de tempel heb je een fantastisch uitzicht over Lovina en de zee!

Brahmavihara-Arama Temple

Restaurants in Lovina ervaring

In Lovina heb je uiteraard ook de mogelijkheid om lekker te eten. Tijdens mijn bezoek waren een aantal eettentjes nog gesloten, maar de meest populaire waren gelukkig geopend. Ideaal is dat Lovina echt zeer gunstig geprijsd is! De populairste restaurantjes van Lovina heb ik hieronder voor je uitgelicht.

  • Sea Breeze Lovina: Vanaf Sea Breeze Lovina kijk je uit over de zee. Mede daarom is dit de ideale plek om lekker neer te ploffen met een verkoelend drankje tijdens de ondergaande zon.
  • Kakatua Bar & Restaurant: is het meest populaire restaurant van heel Lovina, doordat ze erg veel keuze hebben, leuke muziek draaien en bovendien gunstig geprijsd is. Ik heb hier meerdere avonden gegeten, want ik was helemaal fan! Bovendien zal je hier meer backpackers tegenkomen.
  • Warung Ayu: een goede plek waar je voor echt heel goedkope prijzen lekker kan eten is Warung Ayu. Je kan hier bijvoorbeeld hele visschotels bestellen voor nog geen 5 euro. De standaard gerechten zijn zelfs nog goedkoper. En het was bovendien erg lekker!

Verblijven op Lovina

Summer Guesthouse Lovina

Tijdens mijn reiservaring in Lovina verbleef ik in het Summer Guesthouse. Dit Guesthouse was vlak bij de zee gelegen. Je verblijft hier in een privé kamer bij een gezellige familie, die ’s ochtends ontbijt voor je maken. Het bed sliep prima en de douche werkte goed.

Summer Guesthouse Lovina reiservaring

Vanuit je kamer heb je een mooi uitzicht richting de bergen. Het zwembad is best wel groot en is ook helemaal in de dolfijnen stijl.

Gunstig gelegen en echt een aanrader als je het leuk vindt om te verblijven in een guesthouse!

Meer informatie over het Summer Guesthouse in Lovina vind je hier!

Summer Guesthouse Lovina

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring door Lovina in het noorden van Bali. Hier ontdek je meer over mijn reiservaring door Bali: