• Menu
  • Menu

Reiservaring Nusa Lembongan & Nusa Ceningan in 2022 op Bali

Vlakbij de kust van Sanur op Bali vind je de drie Nusa eilanden. De 2 kleinste daarvan zijn Nusa Lembongan & Ceningan. Op deze 2 eilanden draait het voornamelijk om lekker genieten van de zee. Zo zijn er prachtige stranden te vinden en je hebt leuke plekken om te gaan duiken of snorkelen. Zo heb je de mogelijkheid om hier indrukwekkende manta’s (enorme roggen te spotten). Hieronder vertel ik je meer over mijn reiservaring in Nusa Lembongan en Nusa Ceningan.

Melvin op Bali op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Snorkelen of duiken

Allereerst is het ontzettend leuk om hier gewoon lekker een dagje te gaan snorkelen of duiken. Eigenlijk is dit zelfs een must. Hier heb je namelijk de mogelijkheid om indrukwekkende manta’s te spotten. Echt heel gaaf, want zelfs wist ik niet eens dat dit soort zeedieren bestonden. Zeker een must tijdens je reiservaring in Nusa Lembongan!

Manta's snorkelen

Daarnaast vind je hier nog meer leuke snorkelspots, waar je onder andere de mogelijkheid hebt om vele kleurrijke vissen te zien en met een beetje geluk schildpadden.

Wij zijn zelfs nog vier dolfijnen tegengekomen onderweg, maar daarvoor moet je echt geluk hebben!

Duiken is hier ook goed mogelijk, maar dat heb ik zelf helaas niet gedaan.

Stranden Nusa Lembongan

Op Nusa Lembongan draait het voornamelijk om de mooie strandjes. Hieronder heb ik een aantal leuke strandjes voor je op een rijtje gezet:

  • Mushroom Beach: dit strandje was vlakbij mijn verblijf gelegen en een mooie verborgen plek om een verkoelende duik te halen, want het water was hier rustig. Ook zijn hier een aantal leuk restaurantjes met uitzicht op de zee om lekker neer te ploffen.

Mushroom Beach reiservaring Nusa Lembongan en Ceningan

  • Dream Beach: is echt een prachtig strand met prachtig helder zand. De golven zijn hier behoorlijk ruig, maar dat maakt het wel leuk om ze te proberen te trotseren.

Dream Beach Reiservaring Nusa Lembongan

  • Devil’s Tear: naast Dream Beach vind je ook direct de Devil’s Tear. Dit is een plek waar het water met veel geweld tegen de rotsen klotst en vervolgens lijkt het net of de rotsen dit terugblazen. Heel gaaf om te zien!

Devil’s Tear Nusa Lembongan Reiservaring

  • Jungutbatu Beach: is het meeste brede strand van het eiland Lembongan. Hier vind je veel ligbedjes en heb je de mogelijkheid om lekker te zwemmen, aangezien het water erg rustig is. Normaal gesproken zal dit het meest toegankelijk en toeristische strandje op het eiland zijn, maar tijdens mijn bezoek was het overal nog erg rustig.

Jungutbatu Beach Bali

Overige uitstapjes

De kans is groot dat je verblijft op Nusa Lembongan en dan is het leuk om een dagje rond te touren op Nusa Ceningan. Hier ben je ongeveer 2 uurtjes mee bezig, tenzij je besluit om lekker uitgebreid neer te ploffen bij een van de beachclubs.

Hieronder heb ik de viewpoints op een rijtje gezet die je kan bezoeken tijdens je bezoek op het eiland.

Blue Lagoon

Reiservaring Nusa Lembongan & Ceningan Blue Lagoon

De Blue Lagoon op Ceningan vond ik persoonlijk de meest indrukwekkende bezienswaardigheid op het eiland. Het water is hier zo prachtig blauw dat het echt de moeite waard is om hier even langs te rijden.

The Old Tree

Reiservaring Nusa Lembongan & Ceningan Old Tree

Net onder de Blue Lagoon vind je de Old Tree. Dit is een plek waar het water ook met geweld tegen de rotsen slaat. Deze rotsen zijn nog net wat meer bijzonder, aangezien het volledig bestaat uit gedroogd lava. Wel voorzichtig lopen dus, want sommige punten van het gedroogde lava zijn wat kwetsbaar.

Kevisato Viewpoint

Surfers Nusa islands!

Bij het Kevisato viewpoint heb je de mogelijkheid om verschillende surfers te spotten die hun beste trucjes laten zien. Dat kan jezelf natuurlijk ook doen. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om naar beneden te jumpen vanaf de rotsen. Dit zal ongeveer zo’n 7 meter hoogte zijn.

Leuk plekje om gewoon even een verfrissend drankje te halen.

Rondje om Ceningan

Viewpoint reiservaring Nusa Ceningan

Tijdens je bezoek is het leuk om gewoon een rondje te rijden rondom Ceningan. Je zal dan uitkomen op plekjes met verschillende viewpoints. Hou er wel rekening mee dat de wegen (aan met de name de linkerkant) van Ceningan echt wat slechter zijn, dus je hebt hier wel echt scooter ervaring voor nodig.

Scooter rijden

Het is wel echt een pré op de eilanden als je in staat bent om scooter te rijden, want op die manier ben je overal in een mum van tijd. Als dit wat lastiger is, dan kan je natuurlijk ook iemand anders te vragen om te rijden tegen een kleine vergoeding.

De wegen zijn over het algemeen prima, maar wel wat smal en kronkelig.

Restaurants

Tijdens mijn verblijf op Nusa Lembongan heb ik gegeten bij verschillende restaurantjes. Mijn favoriete restaurantjes heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

Hai Bar & Grill: is een wat luxere plek direct aan het strand. Fijn om hier even neer te ploffen voor een verfrissend drankje of voor je lunch of diner.

Sanghyang Bay Bar & Restaurant: vind je vlak naast Hai Bar aan het strand. Ook vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de zee. Dit restaurant is net iets goedkoper dan Hai Bar en je hebt hier de mogelijkheid om lekkere ijsjes te bestellen.

Mushroom Espresso: als je van koffie houdt, dan is mushroom Espresso echt een must. Je kan hier namelijk de beste koffie van het eiland halen: enjoy the magic zeggen ze daar dan bij. De koffie is heerlijk en het personeel is erg vriendelijk. Echt een aanrader!

Finn’s Island: een leuke plek waar je lekker wat kan drinken of kan eten. Regelmatig is hier live muziek met een band. Dat geeft de avond natuurlijk net wat meer sfeer!

Mushroom Espresso Lembongan
Mushroom Espresso Lembongan (tip!)

Verblijven op Nusa Lembongan

TS Hut Lembongan

Reiservaring Nusa Lembongan & Ceningan TS Hut Bungalow

Tijdens mijn verblijf op Nusa Lembongan verbleef ik bij de TS Hut Lembongan. Deze bungalows zijn net wat luxer dan gemiddeld en gelegen vlakbij Mushroom Beach.

Grappig is dat je hier een openlucht douche hebt. Als je ’s avonds gaat douchen betekent dat letterlijk dat je onder de sterren slaapt. Verder slapen de bedden erg goed, het ontbijt was prima en het personeel erg behulpzaam.

Zwembad TS Hut Bungalow

Tijdens mijn verblijf verbleven hier ook relatief veel backpackers.

Zeker een aanrader als je besluit om te gaan overnachten op Nusa Lembongan.

Meer informatie over deze fijne bungalow vind je hier!

Reiservaring Nusa Lembongan & Ceningan TS Hut

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring in Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Voor meer inspiratie: