• Menu
  • Menu

Genieten in het levendige Hoi An

Na de actieve dagen in Phong Nha en Hue, was het lekker tijd om bij te komen in het mooie Hoi An. Hoi An is voor velen de favoriete bestemming in Vietnam en ik begrijp helemaal waarom. De sfeer is zo heerlijk relaxt en Hoi An beschikt daarnaast over mooie stranden.

Reistips en ervaring Hoi An

Hieronder zal ik je meer vertellen over mijn reiservaring in Hoi An: echt een aanrader voor iedereen!

Na de Hoi van Pass werd ik afgezet bij mijn hostel in Hoi An. Tijdens je verblijf in Hoi An heb je eigenlijk twee opties: een verblijf in het centrum of aan het strand. Ik had gekozen voor een plek aan het strand: Wanderlust Hostel. Op het moment van boeken scoorde dit hostel een 9,9: dat moest dus wel heel goed zijn óf zijn ingevuld door werknemers. Gelukkig bleek het eerste waar te zijn. 🙂

Wanderlust Hostel

Wanderlust was een klein hostel, met een ligging vlakbij het strand. Doordat het hostel slechts over 18 bedden beschikt was er een heerlijke sfeer in het hostel: alsof je met een grote familie bent. Verder beschikt het hostel over een zwembad, bar en schone kamers met goede douches. Zeker een aanrader dus! Het hostel wordt gerund door Greaham en Lee en zij zullen zorgen voor een top tijd: iedereen die ik tot nu toe heb gesproken heeft bijgeboekt.

Japanse Brug Hoi An

Ik kwam dus aan het eind van de middag aan en werd door Greahem en een andere Nederlandse jongen meegenomen om de beroemde Souflaki tent uit te proberen. Dit was zonder twijfel het lekkerste broodje wat ik tot nu toe heb gehad en dus begon mijn avontuur in Hoi An al goed.

(lees hieronder verder)

Booking.com

Die avond maakte ik plannen om de volgende dag met een andere Nederlandse jongen uit het hostel een sightseeing dagje in te plannen. Nadeel was wel dat de wekker toch weer een keer vroeg af ging.

Ervaring en tips Vietnam

Om half 8 werden we namelijk opgehaald om het My Son Sanctuary te bezoeken. Dit is een indrukwekkend tempel complex, dat voorheen een keizerlijke stad was tijdens de dynastie van de Champa. De tempel is gebouwd tussen de 4e en 12e eeuw en is nog steeds een hindoe heiligdom. Het was zeker een indrukwekkende plek om te zien en echt een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan Hoi An.

Reiservaring My Son Sanctuary

My Son werd afgesloten met een korte dansshow en een boottochtje die ons terug naar old town bracht.

My Son Sanctuary

Die middag was het tijd om Old Town overdag te ontdekken. Het is een pittoresk dorpje, waar geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan. In combi met de kleine straatjes en talloze lampionnen, betekent dat dus een heerlijk relaxte sfeer.

Lampionnen in het levendige Hoi An

Ook staat old town bekend om haar vele tailors die alles op maat kunnen maken. Tailor 41 kan ik zeker aan iedereen aanraden, mocht je op zoek zijn naar kleding op maat. Uiteraard voor een gunstige prijs.

In de avond zijn we met de groep wat gaan eten in Old Town, wat uiteraard erg lekker was. Daarna was het tijd voor een feestje, want Greahem was uitgenodigd als een van de DJ’s. De muziek was niet helemaal mijn ding, maar de combi van goedkope drank en de gezellige groep, maakte het toch een top avond.

De volgende dag stond in het teken van het strand. Het was gelukkig heerlijk weer, waardoor een stranddagje heerlijk was.

In de avond zijn we weer naar Old Town gegaan en daar hebben we een rondvaart gemaakt op een lampionnen boot. Toch wel een must do als je in Hoi An verblijft. Daarna was het een rustige avond in het hostel met uiteraard veel spelletjes, want zoals gezegd: er heerste echt een familie sfeer.

Rondvaart in Hoi An

Ook de volgende dag was weer een relaxt dagje, waarbij ik wel weer wat meer heb moeten werken. De avond stond in het teken van een feestje op het strand. Helaas bleef dit feestje wat rustiger dan verwacht (op een vrijdagavond), maar goed dat kan natuurlijk gebeuren. Een avondje met wat meer slaap kon ook geen kwaad. 🙂

Reiservaring Hoi An

Eigenlijk wilde ik deze dag ook de Golden Bridge bezoeken, maar doordat het weer toch wat te bewolkt was vandaag, ging dat helaas niet door.

De volgende dag stond weer een reisdag op de planning. Doordat ik in het noorden iets te sloom had gereisd, moest ik een directe vlucht nemen naar Ho Chi Minh City, aangezien ik nog maar een paar dagen over heb in Vietnam. De tijd is weer omgevlogen!

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn reiservaring in Hoi An!

Nog meer reisinspiratie nodig voor Vietnam? Hier vind je mijn andere blogs die ik over Vietnam heb geschreven:

Booking.com

Mijn ervaring in Vietnam zie je hier: