• Menu
  • Menu

Ninh Binh: de absolute aanrader van Vietnam

Ninh Binh is inmiddels al behoorlijk populair onder de Nederlandse Backpackers en ik snap nu helemaal waarom. Ninh Binh wordt ook wel ‘Halong Bay op het land’ genoemd en persoonlijk vind ik Ninh Binh misschien wel mooier dan Halong Bay, aangezien het wat kleinschaliger. Dit is echt een plattelandsgebied waar je goed kan relaxen.Reiservaring in Ninh Binh
Met Ninh Binh (de provincie) bedoel ik uiteraard het plekje Tam Coc: prachtig! Hieronder vertel ik jullie meer over mijn reiservaring in Ninh Binh en Tam Coc.

Op woensdagochtend werd ik opgehaald door een minivan en was het tijd voor de rit naar Tam Coc, waar ik aan het begin van de middag zou aankomen. Alternatief is de grote bus, maar dan moet je ook je vervoer naar en vanaf deze bus regelen, waardoor de minivan dus maar 2-3 euro duurder zal zijn. Tov het gemak was dit het zeker waard.
Tam Coc
Ik werd afgezet bij het Banana Tree Hostel in Tam Coc. Meteen werd duidelijk dat dit een hele goede keuze was. Het hostel is gelegen naast het populaire Tam Coc meer en beschikt over een zwembad. Eigenlijk gaat elke backpacker naar deze plek, tenzij je kiest voor een privé bungalow in de natuur: zoals Nugyen Shack of als je te laat bent. Want ook tijdens mijn verblijf was het hostel helemaal volgeboekt. Het hostel is echt de ‘sociale’ verzamelplek van Tam Coc: een aanrader dus.

(lees hieronder verder)

Booking.com
Ik sliep in een dorm van 6 personen, maar door de inrichting van de bedden was er genoeg privacy tijdens het slapen. Wel zo fijn! Ook beschikt elke kamer over een badkamer.
Banana Tree Hostel
In de middag besloot ik een boottocht te maken over het bekende Tam Coc meer. Dit is een van de meest populaire activiteiten om te doen hier en in mijn geval lekker rustig, aangezien de dagtours vanuit Hanoi voorbij waren. De rotsen komen overeen met de rotsen in Halong Bay, alleen is alles wat compacter en daardoor veel rustiger. Ik vond het hier prachtig! Bijzonder om te zien was dat hier niet geroeid werd met de handen maar met de voeten, waarbij een schoolslagachtige beweging werd gemaakt.
Bootje varen in Ninh Binh
In de avond nog lekker wat gegeten en wat drankjes gedaan. Rond middernacht sluit zo’n beetje alles in Ninh Binh, dus mocht je op zoek zijn naar een party bestemming dan heb je hier niet zo veel te zoeken.
Voor mij kwam het echter wel goed uit, want de volgende dag wilde ik de ‘Ninh Binh loop’ doen. Dit is een rondje langs veel highlights in de provincie. Ik heb de tour gedaan achterop de scooter, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. We stopten op vele plekjes voor leuke foto’s en zijn onderweg talloze buffels, berggeitjes en eenden tegen gekomen.
Tam Coc
Ook zijn we gestopt bij een gratis pagode die op de route lag. Niet super bijzonder, maar als je er toch langs komt is het wel leuk om even gezien te hebben.
Ervaring Pagode Ninh Binh
Volgende stop was een rondvaart bij het iets minder bekende Trang An. Hier maakten we een rondvaart op een klein bamboo bootje, tussen het riet en de kalksteen bergen. Ook zijn we  door een indrukwekkende grot gevaren, wat nog maar net kon, doordat het water hoog stond. Maar het was prachtig.
Grotten in Tam Coc
Na de lunch was het tijd om de loop af te maken en door te gaan naar het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van de dag: de Mua Caves! Dit is een grote attractie, waarbij de grot zelf helaas niet zoveel voorstelt. Wat de Mua Caves echter wel de moeite waard maakt is het indrukwekkende uitzichtpunt. Eerst zal je 500 hoge treden moeten betreden, maar dat is het uitzicht meer dan waard!
Reiservaring Tam Coc
Een geweldige afsluiter van de dag, want eind van de middag kwamen we weer terug bij het hostel. Daar heb ik de avond met een leuke groep Nederlanders en Duitsers afgesloten. Met veel kaartspelletjes en een paar drankjes: want zoals eerder gezegd is dit de ideale plek om lekker te relaxen.
Eind van de ochtend was het helaas alweer tijd om uit te checken. Echter heb ik nog de hele dag om me op te laden en wat te werken voor het volgende avontuur: de grotten van Phong Nha, waar ik vanavond met de nachtbus naartoe zal afreizen.
Reiservaring Ninh Binh
Vandaag is het hier voor het eerst echt warm, 30 graden en in combi met het zwembad zal dat helemaal goed komen!
Hopelijk heb je wat gehad aan mijn reiservaring in Ninh Binh!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je reis naar Vietnam? Hier vind je mijn overige blogs met mijn reiservaring in Vietnam:

Booking.com

Mijn ervaring in Vietnam zie je hier: